Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Katah *Ropar*

Skrivet av Mamman
Hej!

Jag läste ditt svar till Maria och har några frågor till dig, hoppas du vill svara.

Vi tror ju och misstänker att vår kille på 2,9 hör dåligt, det är mycket som tyder på det. Det jag undrar då jag läste att din kille hade haft dubbelsidig vätskesamlig bakom mellanörat, hur det upptäcktes?, syntes det genom en vanlig läkarkoll på Hc, eller var det en mer avancerad undersökning som gjordes då det upptäcktes? Min grabb har ju heller aldrig varit öronbarn och aldrig haft öroninflammation någongång. Gick det fort fram med talet för din son då han fick rör? Och hur gammal var han då det upptäcktes?

Mvh Mamman
Svar på tråden: Katah *Ropar*

jo...

i grund och botten har han alltså en grav språkstörning. och vi fick noggrant förklarat för oss att vi skulle inte ha falska förhoppningar att allt skulle ordna sig bara harn for rör. visst hade vi hoppats lite att att det skulle varit så att allt skulle kunnat förklaras genom hörseln och då skulle det bli bra. men som sagt har han stora problem med språket men får bra hjälp också! till början. Det var någon Bvc-kontroll ( 3 1/2 års...) som jag sade att jag ska vänta till, men sen behöver vi hjälp! I kontrollen där pojken skulle stapla ringar efter vad han hörde ( pip från hörlurar) och vi (jag och sköterskan) tittade på varan för vi fattade att han reagerade inte på testet som han skulle. Han fick remiss till öronkliniken..de försökte skynda på det ( kan ta månader...) vi fick väl komma in precis efter sommaren( 6 veckor) efter testet fick vi vänta för att träffa läkaren... då började det jobbiga: i väran landsting ville de inte sätta rör för det kanske skulle orsaka något , inte vet jag vad...men i alla fall fick pojken börja blåsa speciella ballonger genom näsan för att vätskan skulle försvinna ( som mest var det 6-8 gg / dag och sedan hade vi en ny kontroll om 4 månader.... hur roligt ar det med ett barn som inte lärde sig prata....? Samtidigt testades han hos logopeden och fick sin diagnos så småningom... först hjälp på tecken på dagis och extra tid mm, sedan en placering på en språkförskola! Under det året träffade vi nog 3-4 olika öronläkare och alla ville att vi skulle försöka \"blåsa lite till\". Till sist träffade vi en barnläkare med våra andra barn som kollade upp läget när våra remiss kom aldrig fram eller vi fick inget hjälp i alla fall... då började det hända... 1) sjukhuset hade så lång kö att vi remitterades till en privatläkare 2) privatläkaren sade att varför har vi väntat så länge med detta oc hnär vi berättar historien så sade han att omvi ahde kommit till honom först så hade pojken blivit opererad redan två år sedan... 3) kul :/ 4) läkaren sade att sonen ska ha en \"dubbelförtur\" på operationslistan och 5) han blev opererad inom en månad! då var han 5 år och 11 månader! Vi märkte skillnaden på hans språkutveckling. förut ville han inte repetera svåra ord, men efter operationen orkade han försöka flera gånger att säga \"traktor\" eller något annat svårt. Läkaren förklarade att han hörde som om han hade haft huvudet under vattnet . jag kan tänka mig att han hörde inte skärskild mycket och att det kanske alltid lät lite olika beroende på hur det var med \"vätskebalansen\". Jag skulle inte heller orka repetera något så otydligt. oops, det blev långt jag måste lära mig att skriva lite mindre:)
Skrivet av    Katah

Tack för ditt svar......

Min son pratar ju bara nått enstaka ord som man förstår resten fattar man inte alls. Ska bli skönt att få hjälp och se om det ev är så att han hör dåligt. Tack igen för ditt svar. Mvh Mamman
Skrivet av    Mamman

hör av dig sen

när ni ni har fått något svar... Hoppas att ni träffar vettiga människor, stå på er!!!
Skrivet av    Katah