Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

frågar er också...

Skrivet av mamma till fler?
Är ny på sajten och skrev just på "sladdisar" men vill gärna fråga här också:

Jag blir 37 i feb nästa år...har en pojke på 7 och en flicka på 6. Längtar efter ett barn till, sambon håller på att fundera om han vill eller inte. Pratade med min gamla barnmorska om att vi kanske skulle vilja prova att få ett till...men det blev så fel! Jag var glad när jag kom dit, när jag gick därifrån var jag ledsen och kände det som att jag kanske ska vara nöjd över 2 friska barn och inte gapa efter mer.
Båda kom med akutsnitt, mådde ILLA under båda graviditeterna, men jag kan ändå inte låta bli att längta...våra barn är ju det bästa som hänt mig! Är det då fel att önska sig fler? Att känna att man har mer att ge...eller har jag inte det?

Och ålder?...bm fick mig nästan att känna mig gammal...
Fostervattensprov?
Glad om någon av er flerbarnsmammor vill svara och berätta hur ni har känt det...



Svar på tråden: frågar er också...

Det som är viktigast...

... är vad NI känner, inte vad en bm eller annan person känner! Gammal är man bara om man känner sig gammal, och vill man försöka få fler barn, \"naturen\" är med på noterna och båda två känner att \"Jamenvisst ska vi försöka få ett syskon till!\" så kör! Själv är jag på det 37:e och fick i maj mitt 6:e och 7:e barn och ångrar det inte för ett ögonblick! Förutom de dagar när jag har fyra små som gastar som små mistlurar och bråkar runt benen... Blev erbjuden fvp då jag hade åldern inne, men när vi fick besked om att det var två (igen!) så tackade vi nej, då vi inte ville ställas inför beslut att ta bort båda bara för att en var svårt skadad eller liknande. Nu är ju båda pigga små barn, så det gick ju bra! Just det, glöm inte bort att räkna in chansen att det blir fler än en, då många släpper fler ägg i stöten per ägglossning med åren ;)
Skrivet av    Eva-Ley

Det är inte fel

att önska fler,en del gör det,andra tycker det räcker efter ett barn.Själv tillhör jag den förra kategorin;)Och jag tycker inte att du är för gammal,det är ju många som väntar med barn idag.Vet folk som fått sitt första vid 37. Sjukvården erbjuder alltid fostervattensprov efter 35,men som sagt,det är ju ingen magisk gräns för någonting. Nej,jag tycker inte att 37 är gammalt,men till syvende och sist är det ju vad du själv tycker och känner som avgör.
Skrivet av    Cecilia m fem+bf 14 april

Vi fick vårt

sjätte och helt oplanerade barn när jag var 38 år och nästminstingen nästan sju år. Det har fungerat mer än utmärkt. Jag tog vare sig NUPP eller fostervattenprov för det är först vid 40 som risken ökar markant. Jag ville ha mitt barn och tyckte att den fosterdiagnostik som ultraljudsundersökningen utgör var mer än nog. Nu har jag haft relativt lätta graviditeter och bra förlossningar så hur du ska göra kan bara du veta.
Skrivet av    Malla med sex barn

Jag är 37 och

jag väntar mitt 6:e barn. Fyller 38 strax efter barnets födelse. Min bm bara gratulerade när jag tog ut spiralen. Jag brukar få ont av foglossning och åderbråck så mina graviditeter är inte helt okomplicerade. FVP har jag inte ens blivit tillfrågad om. OM du känner att du orkar gå igenom en graviditet till så är det väl upp till dig och mannen att ta det beslutet. Lycka till!
Skrivet av    Agnest m 5 + bf 21/2

Jag var 39 när femman föddes...

...gjorde inget FVP eller nupp. Allt gick bra, även om jag oroade mig för att det inte sklulle göra det (men vem gör inte det - oavsett ålder?)
Skrivet av    Ffrree m Viklgot + 4 till ...

Vi fick en liten sladdis efter

att jag fyllt 37. Valde bort fostervattensprovet då risken för missfall var större vid ett sådant, än att barnet skulle ha en missbildning.Min barnmorska tyckte inte 37 var en hög ålder att föda barn som omföderska. Däremot var jag fruktansvärt orolig under hela graviditeten att något var fel. Min bebis var perfekt hade jag tagit ett FP hade jag kunnat njuta av min graviditet.
Skrivet av    Bara en till....

Artiklar från Familjeliv