Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vagn till Thailand

Skrivet av Malla
I feb/mars skall vi fara 3 veckor till Thailand (förmodligen Koh Samui - Kho Lanta - Trang) med vår dotter (då nästan 3 år) och jag sitter och klurar på det här med vagn. Skall vi ha vagn med eller skall vi skippa det? Vi använder inte vagn så mycket idag - hon är bra på att gå. Vi har två vagnar idag i McLaren och en sitty. Vilken skulle vi isåfall ha med oss?
Tips - hur skall vi göra?
Svar på tråden: Vagn till Thailand

Jag skulle inte göra det

När vi var på Kreta med vår 2½ åring hade vi inte med vagn. Vi var i och för sig bara där en vecka men kände aldrig något behov av vagn. Vi hade en Ergo med ifall hon behövde bäras men den vill hon inte sitta i, hon ville bara gå själv. :-) Hon var också van att gå själv, vagn hade har vi nästan slutat med helt nu vid tre års ålder.
Skrivet av    Lilo

Absolut vagn men !!!!!

Kan va skönt att ta en tuppis i även för en 3åring eller om man sitter sent på restaurang att somna i . Vi åker oxå till Thailand i vinter men en 3åring och en på 8mån, och vi kommer ha med oss två maclaren vagnar . Har varit där förut och även då haft maclaren quest/techno som jag av egen erfarenhet vet funkar bra där, lätta att fälla ihop och bära med sig och går att dra baklänges på stranden . Skulle ALDRIG åka utan vagn och defenitivt inte konka på en 3åring i en ergo i värmen med tunng ryggsäck på ryggen !
Skrivet av    vanilla

Absolut vagn MED

min stavning blir visst alltid fel
Skrivet av    vanilla

Ta med vagn.....

ingen tvivl. Ta den vagnen du e minst rädd om :0) Har själv en vagn vi bara har när vi åker utomlands,gör inget om den går sönder eller om sonen grisar ner den. Efter nesta semester går vagnen till soptippen,då har den varit med på 3 resor *S*
Skrivet av    Torhill

tack för svar!

Ja det lutar just nu åt att vi tar med vagnen... men inget betstämt än. Trevlig kväll!
Skrivet av    malla

Vi har gjort både och

När dottern var 1,5 tog vi med den, och hon sov middag i den varje dag så vi kunde ta med henne ner på spa\'t och få massage medans hon sov. Vi var i Khao Lak och de längsta stäckorna vi gick var kanske 300 m. När hon var 2,5 tog vi med den, men hon använde den inte alls. I Bangkok är det helt kört med vagn och samma sak på Koh Chang. Sandstrand + barnvagn = muskelvärk i armarna... Nu är hon 3,5 och vi ska åka runt lite, bla till Railay beach. Nu tar vi inte med den. Det känns inte som om det finns någonstans att promenera i vilket fall, och när det gör det är det ofta antingen sandstrand, djungelstig eller extremt höga & många trottoarer. Förra året köpte vi ett slags liggunderlag för extremmänniskor, typ bergsklättrare. Det är pyttelitet, jättelätt och blåser upp sig själv. Vi hade med det förra året rullade ut det i flygplanet vid våra fötter så att dottern kunde sova bekvämt hela flygturen. I år satsar vi på att hon får ta sina tupplurar på det också. Det som också talar emot barnvagn i Thailand är att man faktiskt går rätt lite, det är helt enkelt för varmt i solen och taxi/songthaew/tuk-tuk för billigt.
Skrivet av    Tinalina

liggunderlagsfråga

Liggunderlag låter smart. Var köpte du liggunderlaget, vad kallas det för och hur mycket kostade det? Använde ni det mycket under resan också, eller bara på planet? Får två barn plats på samma eller hur stort är det?
Skrivet av    Ulrika

På Naturkompaniet

Köpte vi det, kommer inte ihåg vad det kostade, men mycket var det, typ 600:- tror jag. Det fanns två storleker, det var längden som skiljde. Det ena är så kort så att en vuxen inte får plats med benen. Två barn, ja, det beror väl på längden på barnen antar jag, men skafötters kan nog gå.
Skrivet av    Tinalina

Tack för svaret!

Jag får se om pengarna räcker. Men det verkar ju ganska vettigt.
Skrivet av    Ulrika

Artiklar från Familjeliv