Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Många med tvillingar?

Skrivet av 6 barns mamma, utan tvillingar
Har hört att om man fött flera (många) barn, och är lite äldre, så ökar risken/chansen att få tvillingar. Eva-Ley har ju med det i sitt svar här nedanför.
Jag blir därför lite nyfiken om det är många här som upplevt det? Att fått tvillingar när man redan har en skock ungar, och inte har det i släkten? För inte kan man väl påverka det annars, utom med hormoner, menar jag.
Svar på tråden: Många med tvillingar?

En skock innan vet jag inte

men vi hade två barn (tvillingar) när vi fick tvillingar igen. Jag var 31 år när andra gänget kom så det kanske inte är att räkna som äldre. Och nej, jag tror inte heller att man kan påverka det med annat än hormoner. Våra är enäggstvillingar och har tillkommit utan hormoner.
Skrivet av    Jessica m pojkar-96 & flickor-01

Jag har

ju tvillingar men de var mina första barn och jag vara bara 19 när jag fick dom så det var nog mest slumpen för vår del. Det är väl bara tvåäggs som är ärftligt och har med åldern och antalet barn att göra? Har jag för mig iallafall. Själv har jag enäggs
Skrivet av    Flingan med fyra

Stämmer!

Tvåäggs är det som är ärftligt och åldersbetingat, enäggs är mer en väldigt trevlig \"slump\" :)
Skrivet av    Eva-Ley

Jag hade...

två barn när jag fick mina tvillingar(var nyss fyllda 30år). Min mormor fick 2äggstvillingar så jag har nog det i generna:-) Har fått två barn till efter tvillingarna...
Skrivet av    Mirka m.7 barn

Jag hade..

..precis som Mirka två barn innan tvillingarna och hade fyllt 30 när de föddes. Fick tvillingbeskedet på ul dagen innan min födelsedag, svårslagen present!! Sen har jag fått ett barn efter dem och väntar ytterligare ett nu i dagarna. De är tvåäggs, och de enda tvillingar öht vi har i släkten är min fasters,alltså mina kusiner, och de är över 50 år nu.
Skrivet av    Carola.J

Tre först, sen tvillingar, men

mina tvillingar är enäggs så det har inget med varken ålder, hormoner, dubbel ägglossning, antal barn, ärftlighet eller något annat att göra. Dom bara bestämde sig för att just dom ville bli två i stället för en. Jag var 32 när småflickorna föddes.
Skrivet av    Marie-72

Fast det stämmer kankse inte riktigt :-)

Det forskarna är inne på nu är varför ett ägg delar sig och de har sett tendenser till att det ska vara ett ärftligt fenomen.....
Skrivet av    På Besök

Jovisst

Chansen att själv få enäggare ökar om man själv är enäggare, och ju fler det föds...
Skrivet av    Eva-Ley

Nejmen du...

.. har du bf på söndag. Vad tiden går snabbt. Fick för mig att det var senare du skulle ha. Vad spännande! Lycka till när det nu blir!! :O)
Skrivet av    Pilla med brorsorna och Evelina 30/8

Tack:0)

Jo, imorgon ska det ske...fast jag har fått order om att det inte får bli bebis förrän på onsdag..sambon borde få jobba sön+mån+tis och tjäna stora pengar:0) SEN kan den få komma...så okey då. Det går ingen större nöd på mig, om än att fogarna värker och det känns som att jag ska gå mitt itu, men det är helt ok än så länge:0) Tack för din omtanke!!
Skrivet av    Carola.J

Nja

har väntat tgillingar en gång men fick missfall, de övriga har varit en o en.... sammanlagt 12 graviditeter (4 barn, 7 missfall + en abort)
Skrivet av    Nettan

Artiklar från Familjeliv