Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ekonomisk jul-enkät

Skrivet av Pinse
1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar?
1b Vilka köper ni till?

2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc)
2b.Vad måste ni bara HA i den vägen?

3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat?
3b.Vad måste ni bara HA i den vägen?
Svar på tråden: Ekonomisk jul-enkät

Linjosvar

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? Ca. 3500 kr 1b Vilka köper ni till? Våra tre barn och svärföräldrarna. 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) Kanske 1000 kr 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? I år blir det nog massor eftesom vi flyttat till nytt hus. 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? Vet ej, svärmor gör det mesta... 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? Egengravad lax, min sillsallad, limesill och mandelmusslor!
Skrivet av    Linjo

Mme Knorr svarar

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? *ingen aning. Har aldrig räknat. 1b Vilka köper ni till? *Våra egna barn och så deras kusiner (det är tre stycken). Jag gör också en paketkalender till en väninna. 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) *Ingen aning. En hel del... 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? *MASSOR av ljus, julgranskulor, fina saker... 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? *Ingen aning där heller. 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? * Jag måste ha lax. Både kallrökt och varmrökt. Och så måste jag ha julmust och julgodis, mest choklad.
Skrivet av    Mme Knorr

Vivis svar

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? Hmm i år har jag budgeterat 2700 kronor... hoppas att det håller (alltså att vi har råd med det) 1b Vilka köper ni till? våra föräldrar (100 kronor per person), 2 kusiner till barnen (100 kronor var), min mormor (100 kronor), barnen (400 kronor till Isak och Verner, 200 kronor till nyfödde), farbror till barnen (100 kronor), farbror+faster till barnen (100 kronor tillsammans - det är de som har kusinerna) Till varandra (400 kronor per person) 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) 100-200 kronor 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? Julgranen är det enda i år.. 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? har budgeterat 1000 kronor (om det håller) 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? Skinka och sill
Skrivet av    Vivi

Heidi svarar!!

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? * Måste fundera.... det blir nog rätt mycket,2-3000 kr kanske... 1b Vilka köper ni till? * Barnen så klart, svärföräldrarna brukar få nåt iom att vi alltid firar hos dom o dom fixar all mat o sånt, så köper jag till mina två guddöttrar (och den enes lillebror) min systersson (och det blir en till i år, flicka el pojke, beräknat bf i nov) och så får min bästa kompis dotter en. Faktiskt så är jag klar med nästa alla klappar, förutom lite mer till våra barn. 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) * inte så mycket faktiskt. Vi har det mesta, har bla en plastgran, så ny gran behöver vi ju inte. Brukar dock köpa lite småpynt varje år, altid kul med någor nytt varje år... 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? * Måste ha tomtar och så klart en gran. 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? * Inte heller här går det åt så mycket, några hundra kanske. Vi brukar ju som sagt vara hos svärföräldrarna varje jul. o dom har allt. 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? * Måste ha morotslåda!!! Och gärna leverlåda men inge måste.
Skrivet av    Heidi m Linus 000504& Lova 030507

Malin Svarar

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? - 3000 - 5000kr 1b Vilka köper ni till? - Närmsta släkten och några få vänner. Ca 11 personer sammanlagt. 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) - uppdaterar bara för några hundra. 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? - vacker gran är ett måste. 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? - Väldigt lite. Äter hos andra. Men en skinka är standard. 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? - Skinka och tomtegröt.
Skrivet av    Mallemus

Morot och lever???

*ryser* men smaken är ju delad och huvudsaken är att du gillar det =O)
Skrivet av    Mallemus

Vad är mandelmusslor? *imt*

Skrivet av    Mallemus

Mandelformar

sådana som man fyller med sylt och grädde, helst hjortronsylt vill jag ha!
Skrivet av    Linjo

älskar enkäter

fast de flesta kan jag bara svara på häften av frågorna. till de hör den här. ( upprepar, jag är 11 år, det gör det lite svårt för mig att svara ) :) 1a. Hur mycket pengar lägger du på klappar? jag vet faktist inte. men jag tänkte mig max 500 kr. 1b Vilka köper du till? Något litet till mamma ( helst runt 50 kr ), något litet till pappa ( samma där ), och till mina två bröder ( 50 kr/ var )... Något litet var till mormor och farmor, brukar kunna hitta någon tvål på rea och så, men helst runt 30 var till dem. Till de två kusinerna ( 3 och 4 år, runt 50 kr var ), till bästa kompisen ( runt 60 kr ). Det är de enda jag kommer på just nu. 2a. Hur mycket pengar lägger du på annat till jul?(Pynt etc) Tja, som 11åring så sköter jag inte pyntet ;) Men om jag ser något fint som jag vill ha till mitt rum, som inte kostar så mkt så köper jag väl det. 2b.Vad måste du bara HA i den vägen? Måste och måste. Jag kan som sagt inte styra så mkt över det där. Fast jag VILL gärna att vi har gran, förra året bidde det ingen ; vi hade just fått varsin kattunge - alltså tre kattungar i huset. Mamma tyckte därför det var opassande med gran. Fast eftersom vi firade hos min mormor och hon hade gran gjorde det inte så fasligt mycket faktist. Så alltså, en finklädd gran vill jag ha. Nu är katterna, alla utom en som flyttat, döda. På grund av brorens allergi, och ingen ville ha dom :( . Också vill jag ha julgardiner i fönstrerna ( ett par beiga med röda hjärtan, ett par röd och vitrandiga och ett par med snöflingor, bland annat ) , vita knasterjulstjärnan i vardagsrumsfönstret, och den i köket, svarta med hörn med lysen på, åsså bäddat med mina jullakan, någon ängel här och där och kaneldoftljus. Och massa knäck och pepparkakor överallt ;) Då är det som det brukar vara. Mamma är nämligen inte så förtjust i tomtar, så vi har inte så många småtomtar överallt. Dessutom bor vi i lägenhet, så hur mycket pynt som helst får inte plats ;) 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? Ingen aning, det är ju som sagt inte jag som har hand om det. 3b.Vad måste du bara HA i den vägen? Mammas hemmagjorda köttbullar, julmust, potatis, skinka, knäck, wienernougat, grönt marmeladgodis. Och massa mera matigare, men jag kommer knappt ihåg något... usch vilken enkät, nu blir jag genast väldigt julsugen
Skrivet av    Jäntunge

Sophia svarar

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? * Vi brukar inte räkna, det händer ibland efter julen att vi kollar upp hur mycket som gick åt. Men jag skulle tro mellan 7000-8000. 1b Vilka köper ni till? * Våra föräldrar, mor-och farföräldrar, ett par kusiner, våra syskon, våra närmaste vänner, våra barn. 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) * När våra tvillingar föddes och vi äntligen fått vår efterlängtade familj så gav mamma mig allt fint julpynt hemifrån, som vi haft sen vi var små. Det var flera lådor fulla med fina saker och mycket gammeldags. Så om jag köper något extra i pyntväg numera så blir det ev. nya gardiner, julpåslakan, julgransmatta. Nya ljus till granen skulle vi också behöva detta året. 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? * Oj, jag vill inte vara utan nånting som vi hade som små. Det ska vara gran, gardiner och bordsduk med julmotiv, ljusstakar/stjärna i fönstret. Och i december börjar jag med julbaket som är så skoj (som tur är tycker mina tvillingar det också) och då får man en härlig saffrans, knäck-eller pepparkaksdoft som sprider sig i huset, det är obligatoriskt. Det ska dofta jul. 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? * Vi äter ofta hos andra men brukar ha en eller två julmiddagar hemma hos oss, vad det går på vet jag inte riktigt, men vi lagar mycket själva och köper inte så mycket färdigmat så det blir inte så hemskt mycket. 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? * Julskinka, rödkål, hemmalagade köttbullar, prinskorv, potatissallad, mannagrynsgrötpotatis och potatismos, Janssons frestelse, hårdkokta ägg och lax. Och självklart allt sött, lussebullar (måste ha), pepparkakor med massa glasyr, olika sorters småkakor och knäck.
Skrivet av    Sophia med Julian, Joseph och Raphael

Mannagrynsgrötpotatis

var en helt ny rätt, det är ingenting vi äter utan det skulle vara mellanrum mellan mannsgrynsgröt och potatis :) Jag och mina bröder gillade inte risgrynsgröt som små, så det blev alltid mannagröt istället och det är tradition numera.
Skrivet av    Sophia med Julian, Joseph och Raphael

Oh, Sophia på julsnacket

trevligt :) Fick en påminnelse om all god julmat nu ; prinskorv, potatissallad, janssons frestelse, ägg och LUSSEKATTER, mums ! :) En till som föredrar mannagrynsgröt? Har aldrig gillat risgrynsgröt, men mannagrynsgröt är ljuvligt ;)
Skrivet av    Jäntunge

Maria L svarar

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? Runt 5000:- kanske, svårt att säga exakt. 1b Vilka köper ni till? Barnen och våra föräldrar, samt de yngsta kusinerna. 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) Några hundralappar per år kanske. Det mesta är ju sånt som redan finns sedan tidigare år, men något nytt blir det ju alltid. 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? Nej, det kan jag inte påstå. 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? 1000:- kanske, maten äts hon mina svärföräldrar, men lite har vi hemma också, se nedan. 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? Skinka, apotekets senap (gratis för min del), julmust, julgodis i stora mängder, samt lite hembakade kakor.
Skrivet av    Maria L

emelie julsvarar

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? varierar, men oftast 2-4000kr beroende på hur ekonomin ser ut för tillfället. 1b Vilka köper ni till? Viktor, sambon, mor, far, syster, bror, svägerska, mors o fars respektive, styvmors föräldrar, mina kusiner o kusinbarn under femton år (6 st.) o ibland ngn eller några till 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) väldigt lite. Nya ljus. 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? hm... julkrubba (har tre) och elektrisk ljusstake i fönstret o adventsljusstake (4 levande ljus). 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? oj. det där ordnar sambon, men inklusive julmust, godis o frukt (o så den ordinarie maten med skinka o allt) så går det på dryga 2000kr o ibland mer. Sambon prisletar som en galning o shoppar runt över halva stan, annars vet jag inte var notan slutat, faktiskt =) 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? Sambon måste ha skinka, jag måste ha senapssill.
Skrivet av    emelie

Mina svar

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? Ca 6000:- 1b Vilka köper ni till? barnen, maken, mina tre småsyskon, synboliska pakete till barnens mormor, farmor och farmors man 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) Max 500:- 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? Julblommor på julafton 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? Ca 2000:- 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? Skinka, prinskorv, köttbullar, sll, godis
Skrivet av    ann72a

Kul & se

ett välbekant ansikte här, hej! Nej, jag gillar inte risgrynsgröt heller, tror det är nåt med konsistensen... fast jag tycker inte man ska lägga ris i efterrätter & liknande, det här liksom inte hemma där :) Men mannagrynsgröt är som du säger, ljuvligt. Det kan jag äta (nästan) hur mycket som helst av.
Skrivet av    Sophia med Julian, Joseph och Raphael

UlLis svar

1a. Hur mycket pengar lägger ni på klappar? ca 4-5000 mest till barnen 1b Vilka köper ni till? barnen (två) maken, mina föräldrar min bror, makens pappa, makens brors barn (tre st)sedan tillverkar jag presenter till mina mostrar och en del av mina kusiner plus mormor och farmor 2a. Hur mycket pengar lägger ni på annat till jul?(Pynt etc) svårt, jag tillverkar ju mycket men 2-400 blir det nog oftast något lite dyrare och lite små tjafs. 2b.Vad måste ni bara HA i den vägen? beror på från år till år men jag bygger alltid ett tomteland sedan är julgranen ett måste. 3a.Hur mycket pengar lägger ni på julmat? beror på vi äter ju inte hemma men det blir troligast ändring i år då svärmor dog igår så våra julplaner blir ändrade troligast är vi hos oss då. 3b.Vad måste ni bara HA i den vägen? vet inte har aldrig haft jul hemma men skinka och gröt är vad vi brukade ha
Skrivet av    UlLi

Ja, visst! fast inte blandat så klart

En leverlåda och en morotslåda. Det är såååå smaskigt! :)
Skrivet av    Heidi m Linus 000504 & Lova 030507

Artiklar från Familjeliv