Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jaha...

Skrivet av Lena m Ella & bf IDAG!
Dagen B är alltså här - inga tecken på att något skulle vara på gång än dock. Det är ju eg bra för i natt jobbar min BM och dessutom har jag inte hunnit städa färdigt här hemma... De där 5 timmarna Ella är på dagis känns som 5 minuter :-P

Jag har skrivit lite på ett brev till förlossningen ifall vi blir tvugna att åka in - kan ni komma på vad jag har missat?
Önskemål inför födandet och BB-tiden:

Hej, jag heter Lena, min man heter Martin.
Vi hade hoppats få föda detta vårt andra barn hemma och vill ha en så hemlik födsel som möjligt.


•Vi vill att förlossningen så långt det är möjligt får följa sitt eget förlopp utan inblandning – Låta vattnet gå av sig självt och acceptera att det kan bli pauser i värkarbetet utan att för den skull sätta in värkstimulerande dropp etc…
•Intags-CTG förstår jag behovet av – men sedan vill jag slippa kontinuerlig CTG-övervakning. Jag ser hellre att ni lyssnar ofta med doppler eller tratt.
•Jag vill även undvika rutinmässig CTG-övervakning i utdrivningsskedet.
•Jag vill klara mig så långt som möjligt utan kemisk smärtlindring, men vill gärna ha ert stöd för att klara av avslappning och andning på bästa sätt. Jag provar gärna bad/dusch och har bra erfarenheter av akupunktur sedan min förra förlossning.
•Jag vill vara upprätt och rörlig i så stor utsträckning som möjligt och vill även föda i upprätt position (knästående eller på huk). Jag vill så långt som möjligt undvika ”gynposition” då den får mig att känna mig utlämnad och illa till mods.
•Om möjligt vill vi att min man får vara den som tar emot barnet.
•Jag vill inte ha oxytoxinsprutan efter utdrivningen.
•Vi vill helst hem så fort som möjligt efter födseln förutsatt att allt gått bra.

Ska väl skriva lite till men vet inte riktigt vad...
Svar på tråden: Jaha...

Behövs det mer?

Hej Jag tycker att ditt brev till ev. förlossningsavd. låter bra och eg. inte behöver så mycker mer....om du inte kommer på något annat som känns viktigt förstås :-)! Jo förresten, skriv lite om pappans förväntningar, tankar och erfarenheter från den förra födseln. Hmmm hur ska jag uttrycka detta nu utan att det blir fel; jag upplever att de brev som är mer precisa och kortfattade \"fastnar\" lättare i minnet och blir lättare att ha som mall i huvudet när man möter den/de som ska föda. Är breven för långa så är det lättare att inte alla önskemål uppmärksammas eller att man helt enkelt missar något (detta kommer sig oftast av att man har fler födslar på gång samtidigt).
Skrivet av    Stine BM stud. på besök

Artiklar från Familjeliv