Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Någon här som är hemmafru?

Skrivet av Marie
Hur har ni isåfall löst det med SGI och sjukförsäkringar osv?
Våra barn är 10, 8, 6 & 6 och känner att de behöver mig mer än nånsin nu. Min sambo pendlar och kan försörja oss med råge samtidigt som jag kan tänka mig att ligga lågt med karriären några år.
Jag är just nu sjukskriven och skall opereras nästa vecka.Planen är annars att börja jobba efter nyår.Jag har även ca 1 års föräldradagar att ta ut på våra yngsta. Behöver jagta lika mycket fppå fre/mån om jag vill ta ut 100% under helgen?
Svar på tråden: Någon här som är hemmafru?

Ja,

men jag är föräldraledig. Du kanske menar någon som är hemma utan ersättning? Jag brukar inte ta ut någon fp det första året så att jag kan vara hemma i 2,5 år utan att SGI-n bli drabbad. Så har jag gjort med alla barn utom det första då jag inte visste om att man kunde göra så. Sedan har jag jobbat respektive varit sjukskriven på både halvtid och heltid några enstaka månader emellan barn 1 till 2 och barn 2 till 3. Och innan min senaste föddes så blev jag uppsagd på jobbet och fick hel lön under frihet under uppsägningsperioden, så där sparade jag många fp-dagar. Jag vet inte vad jag ska göra när jag har nollat fp-dagarna för alla barn. Det känns olustigt att bli utförsäkrad från försäkringssystemet samtidigt som det känns vikitgt att vara hemma länge under småbarnstiden. Jag förstår inte din fråga riktigt, men efter barnets ett-års-dag så måste man ta ut fem dagar fp per vecka för att behålla sin tidigare sgi om man är helt föräldraledig fortfarande.
Skrivet av    TheresS

Tack för ditt svar,

Jo för att förtydliga min fråga: Jag undrar om jag måste ta hel måndag eller fredag för att ta hela föräldradagar under helgen? Jag har precis som du låtit bli att ta fp under barnens första år och har ca 1 år kvar att plocka ut. Sen undrar jag om någon har tips på bra försäkringar och liknande om man så att säga blir utanför det svenska systemet.
Skrivet av    Marie

ja du måste ta

ut tex hel fredag för att kunna ta hel lör+sön försäkringar kan jag tyvärr inget om
Skrivet av    Li m Amanda+ 3 till

kan kalla

mig hemma pappa trots mitt helgjobb
Skrivet av    anders med 2 töser och tvillingar mars 06

Vet inte om jag skulle..

..kalla mig hemmafru. Jag jobbar var tredje helg, natt. Tar ut 2 fp dagar i veckan och fyller ut med lågersättningsdagar resten för att få 5d/v. På det viset håller jag min sgi.
Skrivet av    Anneli7

Tack för tipset!

Du ärväl kanske ett mellanting?!
Skrivet av    Marie

Nja...

Jag tror att det räcker med 1/4 fredag! Men är inte helt säker...
Skrivet av    mor till fem...

Det hoppas jag!

Skall kolla med Fk (undviker annars kontakt med dem ...)
Skrivet av    MiaNyfiken

Jo, det är väl beroende vad..

..man sätter i ordet.
Skrivet av    Anneli7

Artiklar från Familjeliv