Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Stockholm denna helg (snabbt svar!!!)

Skrivet av Anna
ska vi med två barn på 2 och 4 år. Har ni nåt tips på vad man kan göra i och kring stockholm? Är Heron sity nåt? Såg nåt om barnens planet där, kostar det att vara där? Vad är det för nåt? Andra tips???
Behöver inte vara just i stockhom utan runt om med...
Svar på tråden: Stockholm denna helg (snabbt svar!!!)

hejhej

Nu är det nåt år sen jag var i Heron City, en del älskar det men man ska veta att det är ett stökigt, skräningt ställe med hemsk akustik. Man blir trött efter max en halvtimme. Jag skulle ha älskat att gå dit när jag var 8-10 år men dina barn är för små, tycker JAG (andra tycker säkert annorlunda!). Dessutom ska ni vara där på helgen och då är det extra gräsligt där. Som ett stort, blinkande, högljutt dagis... Det är supersvårt att tipsa om Stockholm. Jag går gärna dit det finns stora ytor för barn att springa, som Rosendals trädgård, men det är för att vi bor trångt. För er kanske det inte alls är nåt speciellt med gräs och att fika ute. Jag är mycket förtjust i Skansen och tycker att det är allra bäst att gå dit så här års. Lite lugnare och mycket mindre folk. Samtdigt som allt fortarande är öppet, som bilbanorna och så. Nickis lekland i Täby är skojigt, lite mer hemtrtevligt och man kan köpa enklare mat/fika. Kolla på hemsidan så får du en uppfattning. www.nickis.nu
Skrivet av    Anna T2

Vad tycker ni om att göra?

Finns ju så mycket - gillar barnen teater? Det finns en hel del kul föreställningar för små barn. Tekniska muséets teknorama, musikmuséet - det finns massor med muséer som är kul för barn! Båttur? Kolla in på DNs På stan bilaga, den finns på nätet. Där kan du söka efter evenemang, teaterföreställningar, marknader - det mesta som pågår!
Skrivet av    Dupin

Kolla här

Utmärkt förteckning: http://www.barnistan.se/ Och som sagt, det beror helt & hållet på vad ni vill göra. Det finns ju en poäng med att stanna kvar i stan, men om man inte vill göra det finns det åtminstone 5 lekland i Bromma, Lahäll, Täby och Heron City. En av mina favoriter utanför stan är Tom Tits i Södertälje, helt suveränt för barn och vacker och intressant för vuxna + god mat. Det går att ta pendeln dit och gå från stationen (ca 1,5 km via gågatan tror jag). Men som sagt, om jag inte var i Sthlm så ofta skulle jag hellre satsa på saker inne i stan, teater (favorit: Teater Tre på Rosenlundsgatan, visar just nu Halli Hallå), museer, Skansen, Junibacken. På Livrustkammaren har de prinsess- & riddarverkstad fortfarande tror jag. Och min dotters absoluta favorit: åka tunnelbana och spårvagn. Ta tex grön linje till Alvik, byt till spårvagn och åk den vackra vägen över Stora Essingen & Gröndal och kliv av vid Globen, byt tillbaks till grön linje och åk tillbaks in till stan.
Skrivet av    Tinalina

Artiklar från Familjeliv