Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skulle också bli glad för kritik

Skrivet av verne & vera
(helst också konstruktiv sådan ;)

på min hemsida: http://www.mikromaude.se/

Tacksam för alla sorters kommentarer och åsikter!
Svar på tråden: Skulle också bli glad för kritik

Mitt första intryck är den

kalla färgen. Även om ljusblått är min favoritfärg så känns sidan kal och kall som första blickgång. Jag tycker också den känns lite tunn; ger inte så mycket. Jag skulle istället välja att dra mera på dina illustrationer- låta dom hamna i blickfånget mer så att sidan känns mer levande som illustrationerna gör. Nu känns det som man får klicka sig fram till en liten scrollist där det finns dynamik och rörelse. Det känns nästan som du gömmer undan dig. Stig fram och visa upp dig! (Så känner jag) Sedan tycker jag, precis som med Ingrids sida, att visst är det snyggt (även om det är kalla färger) , men det känns för opersonligt. Jag kan hitta 70 likartade upplägg vad gäller tex Ingrids fotografsida och din sida. Jag efterlyser mer personlighet och jag skulle inte anlita dig för jag blir inte berörd. Om du däremot tryckte mer på dina illustrationer och därmed fick fram mer av din personlighet så ja...
Skrivet av    Televinken

Lite samma

saker här. Du anpassar din sajt till 720x470 pixlar, vilket känns onödigt snålt. Sen gillar jag inte riktigt att den är centrerad i fönstret (men jag har själv problem med att fixa det på mina forummallar...). Bättre att ha den fixerad från vänster- och överkant. Tror dock jag glömde säga det till ingrid, nedan. Tycker att länkarna till vänster bör markeras så att man ser var man är i hierarkin. Då kan du också ta bort rubriken till höger, för det blir lite kaka på kaka. Just nu är problematiskt i det att det kräver att det hela tiden finns någon nyhet att presentera. Skulle byta ordning på rubrikerna så att kontakt ligger sist. Tycker att exemplen och din homosapiens-länk känns viktigare än just nu. Tycker att det blir lite åt samma håll som ingrids texter - för hopträngt. Det är ju ändå dessa exempel (fast jag skulle nog kalla det portfolio) som ska sälja dina tjänster! I övrigt tycker jag att det känns bra och med dessa ändringar blir det en riktigt schysst sajt! :-)
Skrivet av    Pappa F.

I hear you

Jag var (och är) väldigt nöjd med min gamla sida http://www.homosapiens.se/anya/ (som jag dock länkar till på MikroMaudesidan) som känns just mycket mer personlig och illustrationerna har en större roll. Men jag tänkte att jag inte skulle blanda ihop min företagssajt med min privatperson, utan köra en mer \"proffsig\" stil + att jag samarbetar en del med andra under mitt företagsnamn, så det skulle vara plats för fler en jag, jag, jag. Meeen jag kanske tänkte fel - det beror nog lite på också vad jag ska satsa på främst i företaget. Tusen tack för åsikterna!
Skrivet av    verne & vera

Tackar!

Jo du har nog rätt i att exempel ska längre upp - det är den sist tillkomna sidan och blev ganska hastigt ihopslängd, och råkade visst hamna där den hamnade ;)
Skrivet av    verne & vera

Även om den gamla

sidan har samma färg så känns hela den MYCKET varmare och mer välkomnande och jag blir intresserad för jag känner att du är där så att säga. Där finns mer personlig lyster och mer öppna armar. :o)
Skrivet av    Televinken

Lite sena synpunkter

Mitt första intryck är att jag tycker om din hemsida, och dess stil o design. Jag gillar den blå färgen och tänker inte så mycket på att den skulle kännas kall. Tycker också om din logga och idén med pratbubblan och de skiftande illustrationsexemplen. Däremot kanske du ska fundera på hur innehållet ska struktureras och få texterna att hänga ihop bättre. Det känns lite lösryckt ibland. På vissa ställen ger du detaljrik information och på andra är det rätt luddigt och oklart. Man får en känsla av att texterna är ganska snabbt ihopskrivna och inte så genomarbetade, och det i sin tur får ju mig som eventuell kund att känna att du är lite nonchalant och inte så mån om dina kunder. Vidare ska du nog fundera på vilken information som ska finnas i pratbubblorna. Jag tittade inte där till en början, och risken finns att man missar den informationen. Viktig information om din verksamhet och dina erbjudanden bör nog finnas under länkarna t vänster på hemsidan. I pratbubblorna kanske det lilla extra ska finnas, något klurigt, tänkvärt eller personligt. Jag har personligen inget emot en centrerad hemsida (har klurat en del på det eftersom jag också fick kritik för det), utan tycker att det beror lite på hur mycket information (hur stora textblock) man har. I ditt fall är det bara länken till illustrationsexemplen som blir alldeles för stor för det lilla fönstret. Dina illustrationer borde få mycket större utrymme på något sätt. Oj, det blev mycket det här. Hoppas det inte blev allt för svamligt.
Skrivet av    ingrid m albin o bf 6/4

Artiklar från Familjeliv