Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

nån som startat företag med...

Skrivet av kanske inte så arbetslös snart...
en kompis??

vilken företagsform har ni?
fördelar o nackdelar med att starta m nån kompis resp att starta själv??
Svar på tråden: nån som startat företag med...

Min man..

...gjorde det och det blev jäkligt jobbigt. Kompisen visade helt nya och mycket underliga sidor av sig själv. Det har varit en jättejobbig period faktiskt, men nu verkar allt lösa sig till det sämre fast det kanske blir till det bättre till sist i alla fall. Med den här erfarenheten skulle jag faktiskt inte våga mig på att starta ihop med någon annan, även om det var en bra kompis.
Skrivet av    Fru Marmelad

Yes!

Jag och min kompis startade eget för drygt ett år sedan. Eftersom vi inte hade några pengar att pumpa in, valde vi att starta handelsbolag. Mitt bästa råd är att man ska känna varandra _ordentligt_ innan man startar företag ihop. Det gäller att ha ungefär likadana värderingar när dte gäller bland annat ekonomi och mycket annat också. Att fortsätta vara bra vänner funkar bra om företaget går bra. Men det är när det inte går lika bra som det gäller att det verkligen stämmer. Ett annat tips är att prata om allt! Allt som känns jobbigt och lite knepigt går oftast att lösa bara kommunikationen funkar. Fördelen med att inte vara ensam är att man alltid har någon att fundera med. Någon att glädja sig med i medgångar och någon att svära och gråta med i motgångar...
Skrivet av    bejaka

Ja

jag startade en gång i tiden med två kompisar. En åkte ut efter ett par veckor, den andra gav mig stressrelaterade symptom som gjorde att jag ställde ultimatum efter 1,5 år. Han slutade och symptomen försvann... Jag tror mer på att starta företag ihop med någon man jobbat med (men som man inte umgås [så mycket] privat med). Men visst kan det fungera att starta med kompisar! Man måste bara vilja samma sak, acceptera olikheter och vara beredd på att folk inte är likadana när de jobbar och det gäller pengar som när man umgås privat. Företagsform? Generellt är AB absolut att föredra, men ett HB är ju ett alternativ som kan funka om man är överens och om det inte är i så stor skala.
Skrivet av    Pappa F.

Nackdelarna överväger

är min erfarenhet. Bara ett exempel av många (sånt som kan hända!) Om jag känner att det behövs jobbas extra en söndagkväll och vill ta ut det i tid eller pengar och den andre inte tycker det var nödvändigt. HUr köser man det? Vi har nu ingen kompis i företaget (utköpt i tid!) och har tom dragit det så långt att vi inte anställer folk vi redan känner! Det känns bäst för oss att ha en helprivat sida och en del av vårt liv som är \"på jobbet\".
Skrivet av    Frida S

Min man också...

Min man skulle starta ett handelsbolag ihop med en kompis. Det blev strul från första stund och han gick tillbaka till sitt gamla jobb. Märkligt nog överlevde vänskapen och nu arbetar de åter tillsammans. Men den här gången har båda två varsin enskild firma och fakturerar varandra för tjänster som de gör sinsemellan. Det fungerar mycket bättre.
Skrivet av    Elanor

Dåliga erfarenheter, men

inte egna. Sambo och annan släkt, det rörde sig om HB. Skulle själv aldrig starta företag tillsammans med en kompis, den ende jag skulle lita så pass på är min sambo.
Skrivet av    Anette

tror inte på

att starta med en kompis om du inte vill riska vänskapen.
Skrivet av    andromeda

Artiklar från Familjeliv