Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur länge har ni rest med vagn / vattenkokare etc?

Skrivet av Åsa
Ska som många vet till NZ i vinter via singapore- malaysia. Vi har inte tänkt ta vagn med eller några andra bebis attiraljer. Den används i princip aldrig hemma och det känna väldigt otympligt att resa runt med vagn och ryggan full av elektronik.

Hur gör ni? I vilken ålder har ni slutat med att bära med en massa?

Barnen kommer vara 3 och 6½ under resan.
Svar på tråden: Hur länge har ni rest med vagn / vattenkokare etc?

Vi hade

i och för sig vagn när vi reste nu i vintras. Men inga andra bebisgrejer alls, jo en pipmugg... men då var våra barn 9 månader respektive 4 år. 4 åringen satt i vagnen ibland sena kvällar när hon somnade, så bar vi lillan på ryggen i sele. Så våra använde vagnen bägge två. Men hade vi åkt enbart med en 4-åring hade vagnen inte fått följa med. Jag tror inte ni behöver bära med er en massa prylar, barnen är ju rätt stora.
Skrivet av    annef

Vagn är skönt att ha med

Vi har haft sittvagn med i princip tills barnen absolut inte kunnat klämma sig ner i den, 5-6 år. Våra barn är ganska kvällströtta och det är skönt för dem att kunna somna i vagnen medan vi får sitta kvar och ha det mysigt sent :-)
Skrivet av    Ulmerkott

Vagn

Vattenkokare och sådant har vi aldrig haft med oss. I somras hade vi inte heller vagn med oss (sonen är 3 år) när vi reste runt i USA. Han åker i princip aldrig vagn hemma heller, så det kändes onödigt att släpa på. Vi hade med oss vagnen till Tyskland förra året, men vi använde den nästan aldrig. Allt går långsammare när man måste vänta på de små benen, men är det semester ska man ju i alla fall inte stressa. :)
Skrivet av    Cecilia & Samuel

Tack! Hade inte tänkt det egentligen

men så här att många hade vagn till 3åringar.
Skrivet av    Åsa

I somras...

var vi på Sverige-semester (stockholm, ALV osv) och då hade vi sulky med (Barnen var 3 & 5). Jag tycker det är guld värt att kunna lasta packning i vagnen, även om 3-åringen inte åker jämt. Om ni skall vara på ställen där det är hyfsade vägar, och ni räknar med att gå längre sträckor hade jag nog tagit med en enkel paraplysulky. (Gärna med några extra spännremmar så man kan spänna fast tex en större ryggsäck i den, alt. spänna fast vagnen på ryggsäcken) Vattenkokare har vi aldrig haft... De \"barnsaker\" vi brukar ha med varje dag är: vattenflaska med sportpip hushållspapper och våtservetter liten första-hjälpen-necessär Ibland har vi även med: 4 plastmuggar (Ikeas) kniv till tex frukt, sked Pixi-böcker ev spel, leksak
Skrivet av    Jessika

Mina barn är nattsuddare

är lätt uppe till 22 tiden i allafall. Stora grabben brukar semestertid sova mellan 22-09 och lillebror samma tider men med en middagslur. När vi är på solsemester tar vi oftast siesta på rummet /lägenhet. Så att de skulla somna ifrån under ett restaurang besök är inte troligt. Fast ni kanske är uppe än senare?
Skrivet av    Åsa

Tack tror jag skippar vagnen

då. Vi har sjal eller sele med om lillkillen totalvägrar gå.
Skrivet av    Åsa

Bebisattiraljer till en treåring?

Vi hade med vagn, skötväska med blöjor och tvättservetter och bilbarnstol till vår ettåring för 2 år sen, i övrigt inget i bebisväg. Vi saknade i och för sig en matstol ibland, men vi vägde det mot att släpa på den och tyckte att vi klarade oss utan. När vi har åkt med en treåring har vi bara haft en bilkudde, inget mer. Vagn kan ju vara bra om man skall gå omkring mycket, men vad skall ni med resten till? Vi använder i och för sig inget sådant hemma heller, så om man är van vid det kan det ju vara en annan sak.
Skrivet av    -Amelie-

Vi kommer nog inte gå längre

än runt ½milen max 1 mil. Det klarar stora killen fin fint. Har vandrat med honom. Om lillebror ledsnar finns sele /sjal med att bära i men han börjar bli bra på att gå han oxå. Lutar starkt i att hålla fast i första tanken att lämna vagnen hemma. Men vi får se. Har en gammal gracco vagn som vi skulle kunna släpa med och lämna där. Vad det gäller de andra sakerna så har vi nog med ungefär samma. Vattenflaska (varsin dvs till både stor och liten) kniv till frukt, savetter och någon leksak att roa på reastaurang.
Skrivet av    Åsa

Nä vi använder inget

annat hemma vi heller och som du ser tänker vi nog inte ta med något nu heller. Läste dock nedan att många verkar ha vagn med till 2-3åringar och blev lite osäker (vagn är ju en bebisattiralj liksom doppfri mugg osv)
Skrivet av    Åsa

Alltså dropp fri mugg

eller heter det spill fri? tar vi med. Då det _inte_ är kul om barnen spiller ned sig och stolen på en 12 timmars flygning. Blir många timmar med blöt rumpa även om man har ombyte.
Skrivet av    Åsa

min sjuåring lägger sig halv nio

och så spelar det ingen roll om det så är semester eller nyårsafton. Jag vet inte varför han är så noga med sin läggtid. Häromdan var han bjuden på ett födelsedagskalas en fredagkväll 19-21 och han blåvägrade att åka dit. -Hur kan nån människa ha kalas så sent, undrade han :-) Det är lite besvärligt när man har fest, men oftast är det ju ganska sent. Fem minuter är vad vi kan hoppas på som flextid, men då måste vi tigga om det.
Skrivet av    ulmerkott

:) Då förstår jag

vagnen. Nä som sagt så är 22 vanliga sommar tiden. Den går att stretcha till dryga 23 tiden. Men då sover de bort hela förmiddagen dagen efter.
Skrivet av    Åsa

Jaha, jag bara undrade litet :-)

Tyckte det verkade konstigt att ta med en massa bebisgrejer till ett ganska stort barn. :-) Men då förstår jag varför du frågade.
Skrivet av    -Amelie-

Vår treåring är ganska lat

så vi hade med oss vagn när han var 3 år och 5 månader. Han blir fyra i december och skulle vi åka idag skulle jag nog ta med vagn till honom.
Skrivet av    LottaJ

Hadde inte varit i tvivl....

hadde tagit med vagnen och lämnat den der. Det kommer vi göra nesta år,då e sonen 3 år. Vi har haft vagn med tills barnen e 3 år,maken säge alltid nej vi behöver inte och han e lika glad varje gång att vi tok den med :0)
Skrivet av    Torhill

Vi kommer självklart

ha med vagnar till båda barnen. William kommer vara 3 år och 4 månader när vi åker, och Rasmus kommer vara 1 år och 3 månader. Vi kommer ha med 2 paraplysulkys, en med viloläge, och en med fullt liggläge. Även om det kan vara svårt med vagn i Bangkok, tror jag ändå det är att föredra än att bära en 3-åring. För jag vill iallafall inte släppa min William gående i Bangkok med all trafik. Sitter han i vagnen kan han inte komma bort lika lätt. På kvällen kan det vara bra också, när man går ut och äter. Vattenkokare har vi inte med, men så har jag inga barn som dricker välling heller.
Skrivet av    Annisan2oktoberboys

;) Nä våra barn

\"får\" nog inte vara lata. Det hade jag nog inte accepterat. De kan ju rasa och leka och springa i timtal så viss orkar de.
Skrivet av    Åsa

Blir mer och mer osäker

på om jag ska ta med vagn. Vi har dock inte vagn i sverige. Bor i storstad. Har inte haft vagn på andra resor som till London barnen är ju stora och vet att hålla hand i stan. Lite av princip är det oxå. Tycker 3 åringar är på tok förstora för vagn. Det är ju mest för bebisar och vi har nog slutat runt 2 med båda barnen. De flesta paraplysulkys tål ju bara upp till knappa 13kg (30 pounds) Men så har vi ju en gammal sliten gracco som ligger och skräpar mest som vi skulle kunna ta med och ha i början i Singapore i alla fall.
Skrivet av    Åsa

Ja det är ju just det att

det finns en gammel vagn köpt för 400kr i USA och som rest många flygningar. Den är klart på upphällningen och det här är ju sista resan som det överhuvudtaget är aktuellt att diskutera vagn. Nästa sommar är ju grabben 3 år och 9mån och då är vagn inte aktuellt.-
Skrivet av    Åsa

Håller med!

Hade vagn med åt vår pojke när han var 3 år och vi var i Rom. Att han inte kommer bort så lätt är en viktig aspekt när det är mycket folk och trafik. + att det är jättebra att kunna transportera saker i vagnen. + att det ibland blir långa promenader och vagnen minskar risken för gnäll och trötta fötter.
Skrivet av    W

Om det endast handlar om

en principsak tycker jag helt klart att du skall lämna vagnen hemma. Och att hålla handen är ju en ren självklarhet när man vistas på väg med trafik oavsett om det är 30-väg eller inne i stan. Bebis tycker jag att de är fram tills de är 6 månader kanske, och vagn passar även större barn, även om vår kille går 30 minuter enkel väg till dagis var dag, så har vi en paraplyvagn med om vi ska till ett köpcentrum tex. Dels kan man förvara saker i vagnen förutom barnet. Man kan fokusera lite mera på andra saker än just barnet. Barnet är med skyddad i vagnen. Samt att iallafall vår kille blev lite mera trött och slö av värmen, så en tupplur på dagen, trots att han inte sov middag hemma. har ni en lit och slängvagn, så ta med den, om ni inte behöver den så kan ni ju skänka den till någon som behöver den bättre där nere.
Skrivet av    Annisan m oktoberpojkarna -02 & -04

Ja det är så jag börjat tänka

vi tar med den för storstads besöken och ger bort eller slänger den. Baby för mig är upp till minst 1 år. I princip så länge de har blöjor. (vilket våra slutat med runt 2år).
Skrivet av    Åsa

Just nu är det där

med att försvinna det stora motivet till vagn. Annars har vi inte gnäll eller inte haft iallafall när vi reser eftersom vi planerar tillsammans och nog aldrig rest på det sättet att det inte varit roligt för alla. Hur långa är lång promenader? Var på Rhodos förra hösten då hade lillen vagn men storebror då 5år gick de 4 km in till stan för att sedan gå runt väl där. Men vi hade många stopp och upptäckte massor på vägen :)
Skrivet av    Åsa

Artiklar från Familjeliv