Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

New York

Skrivet av Julia+Sanna 060126
Åker på tisdag! Nåt man inte får missa? Kan man gå in på macy\'s m.fl. i shorts och sandaler eller får man sura blickar? schyssta restauranger och diners där man kan äta frukost?
tacksam för alla tips vi kan få!!!!
Svar på tråden: New York

Å så skoj!

Det finns inget bättre än att gå på restaurang i USA. Jag älskar det! Servispersonalen kallar en \"honey\" och ritar hjärtan på notan, det är alltid bra service, man får ändra och byta ingredienser i maten nästan hur som helst och klagar man står det vips ny mat framme utan kostnad. (jaja - allt för att få dricks - men det är okej!) Och det finns så mycket god mat! New York är en matdröm. Du kan få precis vad som helst. Surfa gärna runt lite på krogar om du hinner! Du kommer att få många egna favoriter, det är knappt lönt att skriva krogtips här. Diners och delis finns i alla gathörn. i love att sitta i galonsoffor och äta pancakes. Men undvik gärna de värsta turistområdena som kring Times Sq. På restaurangerna där bara skyfflar de in och ut folk. Jo nu vet jag en kanondiner. fast då får du åka en bit. Den heter Kellogg´s Diner och är en av de äldsta i NY. Den har funnit i över 80 år. En riktig klassiker! Ta L-train till Lorimer Street i Brooklyn. det tar bara tio minuter från Union Square. Jag har inte varit i New York på tre år nu men här är några fler krogtips som jag vet är aktuella i alla fall Italienska krogen La Mela ligger på Mulberry St. som är en gågata i Litte Italy. Man behöver bara sätta sig, sen serverar de maten Family style, dvs de bär in rätt efter rätt tills man säger stopp! Man väljer alltså inte ur en meny - lite skönt för oss kontrollfreaks att slippa beslut! Vi käkade antipasti, pasta, kött, fisk och dessert och drack massa rödvin ur en 2-litersflaska men det blev bara typ 350:- per person i alla fall och maten var kanongod. Gå dit en kväll när ni håller på att hungra ihjäl. Är det fint väder kan man sitta ute och kolla in alla på gågatan. http://www.lamelarestaurant.com/first.htm Ett annat ställe jag gillar är Katz´s delicatessen, stället som är känt från \"När Harry mötte Sally\" (Meg Ryans fejkorgasm om ni minns?) På Katz´s kan de VERKLIGEN göra Dagobert-mackor! Det är trist inrett med lysrör men man känner historiska vingslag och en enorm äkthet och matglädje! http://ilovekatzs.com/index.html Mysig lite krog med fin upplyst bakgård med fontän: East of Eighth, 254 W 23rd St (Eighth Ave) 212-352-0075, eastofeighth.com A wonderful choice for any occasion. Lunch and dinner served on two floors and in the garden, heated and enclosed during the winter season. Late night dining till 1am. Cabaret room w/ entertainment. Nightly $17 prix fixe dinner with appetizer, entrée, dessert and coffee/tea. $$ (HX 503) Glöm inte att dricksa som en dåre, de ska ha minst 15%. Undrar om det är sandalväder fortfarande? Inte omöjligt! Amerikaner klär sig själva ganska slarvigt, jag har aldrig haft problemn med min europeiska klädsel. berätta gärna mer om din resa! have fun!
Skrivet av    Anna T2

kolla vädret

på www.weather.com idag har vi haft 22 grader varmt, vi bor en timme fr NYC (NY city). Köp Zagat, det är bästa restaurangguiden! Även New York magazine är bra att köpa (förväxla inte med New Yorker) http://www.newyorkmetro.com/index.htm jag gillar Pearl River market i SoHo http://www.pearlriver.com/v2/ för shopping. har prylar fr Asien. Scoop är bra för trendig fashion http://scoopnyc.com/
Skrivet av    eastcoastmom

Tack för fina tips!

Nu ser jag ännu mer fram emot resan! Tack!!
Skrivet av    Julia+Sanna 060126

Artiklar från Familjeliv