Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

New york med continental och tvååring

Skrivet av Cecilia m Ingrid
Vi åker om två veckor till NY med vår tvååriga dotter. Vi flyger med Continental. Jag är jättepirrig inför denna första flygning med vår dotter. Vad bör jag tänka på runt flygningen. Tips mottages tacksamt!

Bör vi ta med vår egen bilstol eller hyra en där? Vi kommer att bo hos vänner och åka i deras bil.
Svar på tråden: New york med continental och tvååring

Är ni två vuxna som åker?

Så går det säkert galant. Har rest själv över atlanten med 2 åring 2 ggr och det var inte kul. Svårt att få dem att sitta överhuvudtaget. De vill ju bara springa och är lite för små för resonemang. Men är man två som kan turas om, äta i skift osv och hålla barnet på glatt humör. Man får vandra, vandra och vandra med dem. Bättre det än att störa hela planet med trilsk och skrik. Ta med lite pyssel, böcker, en liten ritbräda. Slå in \"gamla\" leksaker i paket som du kan överraska med. Lite havrefras, saltapinnar eller annat gott men ej för sött (socker ger rastlöshet så undvik det) att plocka med som tar tid. En spillfrimugg så att ingen olycka händer med era kläder eller flygstolarna. Ta med ombyten till barnet och extra t-shirt till er för olyckor. Till take off och landning är det bra med lite näsdroppar speciellt om barnet är snuvigt. Något att äta eller dricka underlättar oxå tryckkompensering eller köp earplanes på www.earplanes.se (tror jag) Vad det gäller bilstol så är de frammåt vända i USA så vill ni ha barnet säkert ta med egen. Den måste dock oftast checkas in men vi har fått ta med in och då monterat den frammåt vänd i flygstolen med midjebältet. Bilstolen ni har månste dock gå att fästa på detta sätt för att det ska fungera. Barnen har sovit bättre i bilstolen då det sitter \"fast\" i den.
Skrivet av    Åsa

Tack så jättemycket för

svar! Vi är två vuxna och två farföräldrar som åker, så att roa Ingrid ska säkert gå bra. Jag har nu fått reda på att våra värdar har lånat en barnstol, men den är nog framåtvänd, så jag ska fundera på hur jag på ett fint sätt kan framföra att vi tar med en egen.
Skrivet av    cissi300

Artiklar från Familjeliv