Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

blind och döv?

Skrivet av Helena
Vad ger jag i present till en femårig pojke som är både blind och döv? Verkligen jättetacksam för svar.
Svar på tråden: blind och döv?

Lego

Jag skulle satsa på ett paket med basic-bitar av lego. Ingen klar modell, alltså, utan en massa bitar att bygga med. Tänk dig att få bygga ihop saker och känna hur de växer fram! Ett alternativ kan en tågbana vara. Tänker mig en sån av trä med många delar. En jojo kan vara kul eller kanske lera att jobba med. Modellera eller vattenleksaker (kan man ju ha i badet också)
Skrivet av    Anonym

upplevelsetavla

kan du sy sy ett lapptäcke av flera olika matrial lite luddigt, prasligt gnasigt och knottrigt kanske även sy fast garn och annat så det får former som går att känna. tror inte man behöver vara allt för händig på symaskin för att sy något sådant. annars en härlig pyamas antingen flanel eller siden, en vetevärmare en fleccefilt en fläkt tofflor tröja med tryck eller mönster som går att känna
Skrivet av    UlLi

Eller memory

Ett memoryspel kan du göra själv. Samla på dig massor med ex lock från barnmatsburkar. De ska vara i samma storlek färg, för att killen ska kunna spela med en seende. De går att måla om de har olika färg. Inuti locket klistrar du olika tygbitar, sandpapper, några riskkorn, knappar och annat som går att känna skillnad på. Tio par kan vara bra att börja med, sen kan man ju göra fler.
Skrivet av    Anonym

tack så jättemycket

för bra förslag! Verkligen bra! :)
Skrivet av    Helena

tillägg, tar gärna emot fler! imt

a
Skrivet av    Helena

Magnet-byggsats

Finns i olika utföranden, och man får skapa sina egna byggnadsverk. Häftigt, tycker både jag och mina barn.
Skrivet av    Bara jag

Artiklar från Familjeliv