Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

flyga gravid?

Skrivet av sandra
ska ha barn i början på juni och jag och maken tänkte ta en veckas semester i början på april, hur är det, får man flyga då..? ca v32-33?
vet att det är olika på olika bolag, men generellt? Och vart kan man åka där det är hyfsat varmt o soligt även i april? Helst ej mer än 5 timmars flyg..
Svar på tråden: flyga gravid?

Du måste kolla

med det flygbolag ni tänker åka med för reglerna varierar nämligen. På vissa är det fram till v 28 på andra v32. Så du ligger lite i riskzonen på att inte få flyga. På vissa flygbolag måste man även ha läkar intyg med sig efter en viss vecka. Ni kanske skulle fundera på att åka iväg lite tidigare så slipper ni krångla med resebolagen.
Skrivet av    sandra & co

jo, men

vart åker man när man vill ha lite sol och värme och mindre än fem timmars restid i tex feb-mars? Hade gärna åkt innan april, men vet ej vart? Eller hur är det att flyga med en bebis..? Om man väntar till hösten? oj, vad jag pladdrar på..:)
Skrivet av    sandra

Åka med en bebis på solsemester

går galant och är väldigt mysigt. Åk fram på hösten bara när det är lite svalare än det hetaste, hetaste sas. Med en bra sjal tycker jag bebisen är lika lätt att ta med som gravid magen. Om ni dock har råd skulle jag göra två resor. En resa till Paris, Rom eller London i mars och bara göra vuxen saker som inte går lika bra med småbarn/bebis. Solsemester och barn passar som hand i handsken men stadsliv, restauranger, teater, shopping och sena kvällar är inte det som rimmar bäst. Så om det är första barnet skulle jag definitivt passa på.
Skrivet av    Åsa

Tänk också på

reseförsäkringen. Den gäller vanligtvis bara tom v 28. Det finns ett bolag som har tom v 32, http://www.viator.se
Skrivet av    Tinalina

Artiklar från Familjeliv