Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

kattsand igen.

Skrivet av Oline
Tacobelle har en fin lista som jag kollat på. Har även kollat råd och rön som jag klistrar in här.
Frågar igen. Vilken kattsand tycker ni bäst om som luktar minst?
Kort version av artikel ur Råd & Rön nr 7, augusti 2001

Kattsand - Luktfri om matte får välja.
Råd & Rön har testat elva olika märken av kattsand. Det är stor skillnad på hur de suger upp det våta och om de lyckas dölja kisslukten eller inte.

Kattägare för en evig kamp för att hålla kattens toalåda fräsch. Det får inte lukta gammalt kattkiss hemma, det tycker varken Misse eller matte om.

Vitacraft Compact, Everclean och Pussy Compact är klart bäst på att suga upp kisset. De bildar klumpar som torkar snabbt och är lätta att plocka bort. Eurokitty, Blåvitt Kattströ och Miss Cat Original suger upp det våta sämst. De blir odryga, eftersom man ganska snart måste byta ut all sand i lådan.

Fresh and Easy från Best Friend och Litter Secret är en ny typ av sand av kiselpärlor. De har också dålig uppsugningsförmåga. Ändå ska man kunna ha samma sand i lådan under en månad, sägs det på förpackningarna. Litter Secret är bäst på att dölja dålig lukt i testet, men Råd & Rön är ändå skeptisk till hur fräsch kattsanden är efter fyra veckor. Husse eller matte byter nog oftare och då blir det dyr kattsand med kilopriser runt fyrtio kronor.

Blåvitt, Miss Cat och Toa-Lätt luktade inte heller illa. Blåvitt luktade parfym och Toa-Lätt vått papper. Den består av pellets av restpapper från kartongtillverkning.
Svar
För mig finns inget alternativ
Jag köper alltid kristaller! Helt outstanding! Ingen lukt, inget damm, inget sand utspritt på golvet, håller länge, är således ekonomiskt! Har provat en del bla Everclean som så många förspråkar men kristallerna är de som är bäst! Nu har det varit slutsålt från tillverkarna i snart en månad för att det är så populärt, har man en gång provat det, vill man inget annat ha, sa min djuraffärshandlare!:-) Så sant!
Skrivet av    Furiosa
Håller med!
Är fascinerad att det faktiskt funkar - en katt, en påse en ånad - trodde inte det, men så är det. Har tidigare testat många olika sorter, detta är det bästa- Luktar inte (förrän den dag man tömmer), man behöver inte byta ofta.
Skrivet av    Lilith
Pussy Compact
Men är sugen att testa \"kristallerna\"...
Skrivet av    Chatrine
Den är luktfri..
..men ack så ohygieniskt att låta lådan stå med urin i sig en månads tid, där har testarna rätt så det är ju en prioriteringsfråga om man vill ha en luktfri men ohygienisk toalett för katten eller en relativt luktfri men hygienisk toa :) Har själv provat kristallerna och blev lyrisk över att det inte doftade, men för mig är det inte värt det.
Skrivet av    -Emla-
Mmmm, kanske
nu var det ju under en övergångstid, medan lillkissen var inne. Nu går hon ut, så nu slipper vi låda överhuvudtaget. Men luktfritt väger tungt, tycker jag.
Skrivet av    Lilith
Tack för svaren alla! (IMT)
*
Skrivet av    Oline
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons