Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fjällsemester med 4 månaders baby

Skrivet av lena
vad är realistiskt att kunna göra - skidor osv? Kyla? Någon som har erfarenhet - klädsel?
Svar på tråden: Fjällsemester med 4 månaders baby

Vi åkte i mars

med en november bebis för något år sedan det gick bra men man kan inte göra något *L*. Vi hade ändå en underbar vecka. Vi hade vagnen med och han sov i den ute vid liftanläggningen en stund ibland och då passade den ene på att sola (å vakta) när den andra åkte. Vi åkte utför. Då vi åkte två familjer fanns det alltid någon annan vuxen att åka med eller prata med. Att åka längd med barnet i ex sjal innan för jackan skulle nog kanske gå eller eventuellt i dragpulka om man bäddar varmt, varmt men en 4mån är lite liten Att åka utför med en så liten med ex sele är inte heller att rekomendera då barnet totalt krossas om en nybörjare ex skulle köra in i dig (eller om du/ni mot förmodan skulle ramla) Du kan _inte_ sätta en 4mån i bärstol då fartvind gör det på tok för kallt och det dessutom blir för tungt för huvudet att sitta upprått så pass länge. Finns barn som frusit ihjäl. Däremot har vi åkt utför med större barn i bärstol runt 2år. Hoppas detta var lite svar. Förresten kläder oxå. Jo vi hade vanliga tjocka fleece kläder och tjock åkpåse i vagnen och bärsele/sjal med och bar innanför jackan. Köp gärna broddar om du ska bära så. Vill du kunna ta upp barnet är det bra med en vindtät overall oxå.
Skrivet av    Åsa

Ja

det har vi gjort och det gick jättebra! Vissa stationer har barnvakt, garderie, där man dumpar av barnet sâ man själv kan âka skidor eller sâ kan man âka skidor i pass, vilket är mindre smidigt , men det gâr. Eller sâ har man farföräldrar eller mor med sig. Men det gâr jättebra, välj en barnvänlig station.
Skrivet av    JFR

5 mån

var vår äldste första gången han var med. Blev många turer på längden med honom i pulka. Lade en renfäll i botten, lade i åkpåsen och klädde på fleeceoverall, mössa, vantar och solglasögon. Ammade i vindskydden på kalfjället. Utför turades vi om att åka. Provade att sätta honom i en ryggsäck (haglöfs tight) han satt bra men lite osäkert för skidåkning, funkade dock när man skulle till affären en kort sväng. (åsså blir man väl anmäld för barnmisshandel nu då...) På nätterna bäddade vi åt honom i en sån där utdragslåda man har under sängen.
Skrivet av    smamma

Artiklar från Familjeliv