Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tredje tätt eller vänta??

Skrivet av Anonymis idag
Denna frågan som varit uppe ett antal gånger.. men hur ska man göra... Har två barn tätt o vill ha tre både jag o sambon.. Borde man skaffa den tredje med tätt så de är nära i ålder allihopa eller vänta? Men då väntar vi nästan fem sex år eftersom jag ska läsa osv.. o då kanske det blir lite "trist" som sladdis?? + att man ju får "börja" om..Vet inte alls hur jag vill...
Svar på tråden: Tredje tätt eller vänta??

Svårt att...

ge andra svar än hur ens egen verklighet ser ut *S* Vi valde att vänta. Hade nog inte haft ork med 3 små tättisar och vi har inte ångrat oss en sekund. Att få smått när dom stora barnen klarar sig själva var underbart. En rikigt härliig bonus :-)
Skrivet av    Madicken-m4

Kan bara tala för mig själv!

Nu var iofs inte vår trea planerad. Men när han valde att komma till oss så behöll vi honom och vi har givetvis inte ångrat oss. Visst är det tufft ibland men samtidigt väldigt underbart. Nu har vi iofs inte så himla tätt. Det är 2 år och 11 månader mellan ettan och trean. Om ni nu ändå vill ha tre så skulle jag nog tycka att det är smartast att köra på nu medans ni ändå är inne i vaknätter och blöjbyten. Lycka till hur ni än väljer!
Skrivet av    Mysaan med boysen

För oss

blev beslutet vänta. Min kropp är rätt slut och framför allt räcker inte vår tid till för en liten till. Men oj vilket bebissug jag har...tur att Henriks försvann så han står emot annars hade nog hjärtat övertalat hjärnan *s*
Skrivet av    Annika m R, L & N

Vi valde att...

köra på men då hade det ju redan visat sig att jag var gravid igen. *s* Den tredje tätisen var således inte helt planerad fråns tart men välkommen ändå när chocken lagt sig lite. ;-) Svårt att råda då man inte har någon praktisk erfarenhet än. Men jag antar att det ger sig. Allt blir ju vardag resonerar jag. :-)
Skrivet av    Asereht

Borde och borde..

Svårt att råda, känn efter hur ni känner i hjärtat så brukar det bli bra. Det blir aldrig det där optimala tillfället att skaffa barn i den här hektiska världen, men man gör det bra på något sätt! :O) Jag väntar min femma, det blir det fjärde barnet på fem år, närmsta storebror är 14 månader nu. Det blir nog bra. :O)
Skrivet av    Pilla med brorsorna och femman v 27

Vi skulle nog inte

palla en trea tätt. Om det blir en tredje så dröjer det än ett par år. Kanske när tvåan är 3-4 år.
Skrivet av    LottaJ

Vi får tre tätt...

och det känns jättebra. Vi valde att köra på helt enkelt eftersom vi ville ha tre. Äldsta kommer vara drygt tre när tredje föds. Man kan nog bara gå efter hur man känner och hur ens egen familjesituation är.
Skrivet av    Pepparkakan m 2 grabbar + bf juli

Jättesvårt att säga för någon annan

Min känsla är att jag absolut inte vill ha en trea tätt. Min yngste är 2 år och 2 månader (den äldsta är drygt 3,5 år). Om jag skulle bli gravid nu skulle det ju bli nästan 3 år mellan barnen och det känns alldeles för tätt! Jag känner mig helt enkelt väldigt osugen på en trea eftersom det precis börjat bli lite lättare med barnen. Jag tycker det har varit superkörigt. Men å andra sidan är jag inte säker på att jag vill ha någon trea alls någon gång. Kanske om ett år eller två. Du måste gå på din känsla. Hur jobbigt tycker du att det är med två barn tätt? Om du tycker det är rätt OK är min gissning att det inte blir sådär väldigt mycket jobbigare med ett barn till.
Skrivet av    Monika

allt är relativt......

Jag har tre barn på 4 år 5 månader. Mellan de två första är det 14½ månader, och mellan de två yngsta är det 3 år 3 månader. Att ha tre år mellan barnen, känns som att ha en sladdis:-) Jag o min man hade aldrig orkat ha en tredje tätt. Min kropp var alldeles slutkörd, och livet var intensivt med två små. Jag tyckte det var kanon med två tätisar, och skulle gärna ha en tätis till min \"sladdis\", men kroppen säger nej till det. Samtidigt är det sååå mysigt med två storasystrar som varit delaktiga i graviditeten och längtan efter syskonet på ett helt annat sätt än när en ettåring får ett syskon. Att se kärleken och viljan att gosa med henne. Det blir något annan när det är lite längre mellan barnen. Men personligen skulle jag inte vilja ha EN sladdis med 5 års mellanrum från de andra, eftersom jag själv är 5 år yngre än mitt närmsta syskon, och har alltid saknat ett syskon i mer nära ålder. Har inte pappan någon åsikt om hur han vill att ni ska göra?
Skrivet av    Cayenne

Artiklar från Familjeliv