Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Torr tidigt

Skrivet av Helena
Min son är 19 månader och har själv börjat visa intresse för pottan. Då och då säger han till om att han är kissnödig och tar man då med honom till pottan så sätter han sig där och kissar. Ibland håller han sig torr i flera timmar och springer då och kissar ganska så ofta, det känns inte som om han kan hålla sig några längre perioder.
Frågan är nu hur jag går vidare?
En tanke är att byta blöjor till sådana här imsevimse blöjbyxor som gör att dom blir blöta och känner kisset och då kommer han kanske att börja gå ännu oftare på pottan och inte bara periodvis och alltså börja "toaträna" honom.
Det andra alternativet är att låta honom helt göra som han vill och bara ta honom på pottan när han själv vill, men jag har då känslan av att hans intresse för kissandet kommer att minska om det inte sker någon utveckling och att snart kommer att sluta gå på pottan och vara nöjd med blöjorna. Då kanske vi sätter igång igen ordentligt om något år.
Så vad tror nì? Är han för liten? Han visar ju vissa tecken på att vara mogen för att bli torr även om han kissar ofta när han är "torr".
Svar på tråden: Torr tidigt

Jag hade...........

Låtit han vara utan blöja. Helt klart är han mogen eftersom han säger till. Om jag minns rätt fårn mina egna när de slutade med blöjan var att i början var just att både min dotter och son kissade oftare i början av sin blöjfria period. Man får ta i beräkning att det är lite svårare i början att hålla sig när barnet känner att kisset är på gång. Det är toa/potta snabbt som gäller. Jag hade inte tagit på nån blöja, jo, endast om jag tex ska vara ute länge och jag vet att det inte finns tillgång till toa snabbt. Lycka till
Skrivet av    På tillfällig visit

Inte för liten

för att vara utan blöja när du har tid att hjälpa honom i alla fall. Min son är ett år (på söndag) och han gillar att använda pottan, så han är utan så ofta jag känner att jag har tid med honom. Än så länge säger han inte ifrån utan jag måste se på honom att han är nödig. Gör jag det så sätter jag honom på pottan. Han t o m svarar på frågan om han vill sitta på den! Skriver detta bara för att ge lite perspektiv på det där med åldern. :) Min dotter var mycket svårare och det tog lång tid innan hon började säga till att hon var kissig. Trots att hon varit blöjfri i ett år så är det först nu som det fungerar i stort sett helt prickfritt. Jag tycker absolut att du ska ta fasta på hans intresse och inte använda blöjor så mycket. Vanliga kalsonger eller trainingpants kan väl vara ett bra alternativ. Efter ett tag så kommer han att kunna hålla sig lite längre och kissa lite mer sällan. Lycka till!
Skrivet av    --Ia--

Artiklar från Familjeliv