Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lämnade jag min gallskrikande 6-åring fasthållen..

Skrivet av Wondergirl
..i fritidspedagogens famn. Åh, det gör så ont. Han som velat gå i skolan sen han var 4 år, och efter bara två veckor i skolan så vill han inte längre.
Det är inte kul, han får inte lära sig nåt, det finns inga roliga leksaker, det är bara som ett tråkigt dagis, enligt honom.

Vi har pratat med rektorn för nån vecka sen som lovade att ta tag i saken, men än verkar inget hänt.
Idag ville han inte till skolan. Jag fick följa med honom, och han storgrinade hela vägen. Väl på avdelningen möttes han upp av en av pedagogerna som försökte prata med honom, men han började skrika och ville med mig. Gud vad jag tyckte synd om honom. Hade jag inte haft åtaganden så hade han fått vara hemma, men det känns inte rätt heller.

Så jag lämnade honom gallskrikandes i famnen på pedagogen, för att lämna hans yngre syskon på dagis. Känner mig som värste barnmisshandlaren.

Jag studerar heltid, och kan inte ha barnen hemma ens när jag är schemafri. Så han går i skolan, och sedan fritids ( där han konstigt nog trivs). När jag hämtar honom vid 16-17 är han så understimulerad att han sitter med sina matte och skrivböcker (egenköpta lekoch lär böcker) i flera timmar på kvällen, trots att han är trött.

Jag ska snart ringa till skolan för att höra hur det gått. Det känns som om jag svikit honom rejält. Jag hade lovat honom att han skulle få lära sig saker i skolan. Som han längtat till att börja. Och så skiter det sig helt.
Svar på tråden: Lämnade jag min gallskrikande 6-åring fasthållen..

Men förskoleklassen är inte skolan...

Det gör ont att höra hur besviken din pojke blivit. Kan han inte få hoppa in i ettan? Är han mogen nog för det, tror du? Förskoleklassen är ju inte skolan, där ska inlärningen vara baserad på lek. Många förskoleklasser har ju fått bassning för att de är för skolinriktade, så jag tror att de ska och bör försöka hålla sig till det de är menade för: skolförberedelse. Att man har samlingar, att man börjar prata och öva begrepp som man behöver inför den riktiga skolstarten, men det är inte som många barn föreställer sig skolan...
Skrivet av    Pip

Både jag och dagiset...

..har hela tiden trott att han skulle börja skolan, eftersom de går tillsammans med ettorna. Han fick ju sluta dagis för att börja skolan. Och jag i min enfald trodde ju att det var skola. Dagiset är ju skolförberedande i sig själv. Har man gått på dagis behöver man ju inte gå ett skolförberedande år. Jo, vi försöker få in honom i ettan, men det är lättare sagt än gjort. Det han gör på skolan, är samma sak de gjort på dagis i flera år;(
Skrivet av    Wondergirl

Prata med skolan

och föreslå att han får börja i ettan istället, tillsammans med de barn som är ett år äldre. Han kanske är mogen för det. Be i alla fall att han får prova ett par veckor. det kanske blir ett jättelyft för honom. Vissa barn mognar tidigare än andra helt enkelt, och att prova är inte farligt.
Skrivet av    Protan