Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni som går på badhuset!

Skrivet av lilla i
Jag tycker det verkar lite omständigt att gå på badhus med en 1,5 åring!

Hur länge är ni i vattnet och hur reagerar era barn på kloret?

Jag ska snart testa...:-)
Svar på tråden: Ni som går på badhuset!

Länge

Vi badar i 2-3 timmar beroende på hur trött A blir men vi har badat varje vecka sedan han var tre månader gammal (han är 17 månader nu). Han reagerar inte alls på kloret men jag är noga med att smörja in honom med mjukgörande kräm efteråt. Om badhuset har duschstolar så kan det vara bra att sätta barnet i en sådan när du duschar/klär på dig för annars får du springa och jaga vild 1½-åring halvnäck genom hela badhuset ;) Halksockar på fötterna på barnet är också bra för att förhindra halkolyckor i duschen/simhallen. Du kan testa armpuffar på barnet en kort stund till att börja med så att h*n vänjer sig. A \"simmar\" själv med såna nu, han vill absolut inte att vi ska hålla i honom. Tänk på att ge barnet extra att dricka och äta efteråt, man blir både hungrig och törstig av att bada. Lycka till!
Skrivet av    A med A-04

Ca en timme

Vi brukar vara strax över en timme i vattnet. Ingen av mina har reagerat på kloret. Själva simhallen är sällan problem men i omklädningsrummet kan det vara lite knöligt med små barn i bland. Jag gjorde så när barnen var små att jag klädde snabbt av mig själv medan barnet försökte ta av sig själv. Sedan kunde jag hjälpa barnet. Tar man av barnet först så har de inget att sysselsätta sig med när man själv klär av sig och de kanske sticker. (Min lilla stack tillbaka ut i simhallen en gång när jag stod naken i duschen!;-). När man sedan ska klä på sig efter badet har jag haft med frukt till barnen. Så sitter de och äter medan jag klär mig, då är de sysselsatta och sedan kan jag hjälpa dem. Och promenaden hem blir betydligt trevligare om de får upp blodsockret lite. Vi har alltid älskat badhuset allihop.
Skrivet av    Sofia*

Värt besväret!

Visst är det lite trassligare att gå med ett barn än att gå ensam men det är väl värt besväret. Tidigare svarare har redan sagt det jag tänker på förutom det att det finns speciella \"vattenbärsjalar\" som man kan ha när man duschar och badar med små barn. Jag har inte testat själv men fått tipset från andra nöjda användare. Tänker definitivt testa när det är dags för min sexveckorsbaby att gå till badhuset...
Skrivet av    Mifflan

Artiklar från Familjeliv