Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Flygresan till Thailand....

Skrivet av Pia
...jag undrar hur ni som rest till Thailand upplevde flygresan. Det är ju ganska lång tid man sitter still.
Nu ska vi mellanlanda i Abu Dhabi men jag vet inte om vi får kliva ur där och sträcka på benen.
Svar på tråden: Flygresan till Thailand....

Man brukar inte få sitta

kvar i planet av säkerhetssjäl vid mellanlandningen, som förmodligen är för att tanka. Så det brukar bli ca 1 timmes benstäckare. Sen beror det ju också på vilken tid på dygnet man reser. Vi har haft direktflyg med charter till Phuket på 10 timmar, nattflygning, och det går jättebra. Nu flyger vi reguljärt med air france via CDG, med 1,5 timme väntan där. Men dom långflygningar vi gjort på dagtid har varit jobbiga, man går ju omkring lite, men det finns ju inte så mycket att göra på ett plan. Vi försöker i den mån det går att välja flyg att flyga ut på kvällen/natten, för att då sover man, och tiden går på så sätt fortare.
Skrivet av    Annisan2oktoberboys

Vi sov mest

Vi reste på natten, och tyckte mest att mellanlandningen var ett irritationsmoment. Släpa upp barnen klockan 3 på morgonen för att stå i en ankomsthall i Uzbekistan i en timme kändes inte så kul... På tillbakavägen mellanlandade vi i saudiarabien, men det var runt 8 på morgonen, så vi fick frukost och hade trevligt! Det bästa vi gjort var att boka platser med extra golvutrymme, då kunde äldsta sonen (då 2,5 år) sitta där och leka, och sedan sov både han och jag där.
Skrivet av    Emma - mer glitter!

Skönt att höra .....

...att man får sträcka på benen en stund. Vi flyger på natten, så vi får väl försöka sova någon timme då. Men vi kommer fram till Thailand på kvällen, det kanske blir svårt att somna en gång till om vi sovit hela resan.
Skrivet av    Pia

Tur att vi har korta ben

Vilken tur att vi är ganska kortväxta allihop, vi har inte bokat extra benutrymme, men jag hoppas att vi kan sitta ganska bra ändå.
Skrivet av    Pia

hmm..

har själv undrar över det här med flyget. vår son tycker inte om att sitta stilla. behöver bara kliva på lokalbussen för att få onda blickar på oss ;-) Bäst måste ju vara att flyga på natten så barnen sover bort det mesta av flygningen. problemet blir dock att det är kväll när man kommer fram till thailand.... Ska man sova igen då???
Skrivet av    pimepi

Jo, det kan ju bli

problem, men man brukar trots lite sömn på planet ändå vara rätt mör efter flygresan. Vi brukar vara rätt slut när man kommer till hotellet, så då kan det vara skönt att käka på hotellet, så slipper man traska iväg första kvällen på stället. Tror inte det blir några problem.
Skrivet av    Annisan2oktoberboys

Kan bara instämma försöker

alltid boka \"bulk head\" dvs de platser som är vid mellanväggarn med mer benutrymme så barnen kan ta golvet i ansprål. Förr fick man på ex KLM små sovsäckar till barnen att lägga på golvet om man hade de sittplatserna.
Skrivet av    Åsa

du får gå av en timme..

i Abu Dhabi. Vi har gjort den resan och det var ungefär en timme. Det var skönt att åka på natten, men inget trevligt att försöka väcka mindre barn mitt i natten, men det gick. Sedan var det bra att när man kom fram var det kväll, så man fik gå rakt i säng och vi sov till efter 10 dagen därpå och var pigga med en gång. Värre var det på hemvägen, vi hade jetlag 2 veckor efter. När vi åker i februari åker vi ut på eftermiddagen direkt till Bangkok och landar där på morgonen. Det ska bli kul att se hur pigg man är då?
Skrivet av    Gijo

så åkte jag!

Direkt till Bangkok och framme där på morgonen. Sen vidare till Vietnam. Jag märkte inte ens av minsta lilla jetlag! Inte på vägen hem heller faktiskt!
Skrivet av    Petra & kärlekarna

Man måste ju inte

Det är det som är skönt med semester! Men vi var har varit rätt trötta efter resan ändå, fastän vi sovit, lagt oss sent på kvällen, sovit 3-4 timmar, beställt room-service mitt i natten (för i svensk tid är det dax för middag), äta och sen sova några timmar till. Efter 2-3 dagar brukar vi vara i fas med omvärlden, men tiden tills dess är inte outhärdlig på något sätt. Jag tycker alltid att det är svårare att komma hem, eftersom man då måste tillbaks till att passa tider å sånt.
Skrivet av    Tinalina

Artiklar från Familjeliv