Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Var ska vi bo när vi landat i Krabi?

Skrivet av Ulrika
Hej!
Denna fråga har säkert förekommit innan, men jag hoppas att ni ändå har tålamod att svara.
Vi flyger till Krabi i november. Var ska vi bo första natten? Vi landar 16.30 lokaltid och vill så snabbt som möjligt ta oss till första nattens hotell. Är det då bäst att bo inne i Krabi stad eller kan vi lika gärna åka någonstans där vi vill stanna längre? Hur långt är det mellan flygplatsen och Krabi samt mellan flygplatsen och t.ex Ao Nang?
Ytterst tacksam för svar.
Svar på tråden: Var ska vi bo när vi landat i Krabi?

flygplatsen...

... om jag nu minns rätt, ligger flygplatsen ungefär mitt mellan krabi Ao nang, och det tar bara 20 minuter med bil mellan stan - Ao nang så mitt val hade varit att åka till Ao nang. Om du känner för det kan man lika gärna åka vidare till railey direkt, det är 15-20 minuter med båt dit från Ao nang.
Skrivet av    \\Thomas

tack för svaret

Vi har inte bokat transfer eftersom vi bara köpt flygbiljett (Apollo). Det var kanske dumt? Eller är det lika lätt att hitta buss eller taxi på flygplatsen på egen hand? Har du kanske rent av något konkret på första-natten-boende i Ao Nang?
Skrivet av    Ulrika

ler...

... svårt att hitt transport, nej, det är det garanterat inte, och visst är det skönt att veta vart man ska. Tipa resort som tidigare hette ocean garden view har helt OK bungalows, och ligger ett långt stenkart från stranden. Kommer inte ihåg när ni reser men är det ganska snart kan detta vara ett alternativ att boka... http://www.latestays.com/ocean-garden-view Grannar med ocean garden view, men man går in från en annan väg låg/ligger ett ställe som heter Ya-ya bungalows. Dom hade världens skönaste träbungalows, helt underbara men ingen aircon. Även om ni inte bor där, så åt vi riktigt bra mat där, för nästan inga pengar alls. En väg högre upp i backen. En dag i veckan har dom marknad i början av backen ner mot Ao-nang. Vi köpte jättefina byxor där. Papaya-sallad och pannkakor MÅSTE ni köpa från ståndet utanför Ocean garden... mmm... Vilka smakminnen.
Skrivet av    \\Thomas

Förlåt en dum fråga!

Jag läser ofta här att folk älskar de thailändska pannkakorna. Hur ser dessa ut egentligen? Jag bad vår chaufför för något år sedan att köpa pannkakor och han kom hem med små saker, utseendemässigt som ett pringels chips formad som ett tacoskal, med en vit kräm i. Detta smakade inte alls särskilt gott tyckte vi. Vi måste ju ha provat denna smaksensation någon gång, vi som bor här och allt.
Skrivet av    Bosatt i Bangkok

Finns gatustånd

lite överallt som säljer thaipancaces. Fås nästan alltid skivade i bitar med tandpetare i på ett pappfat. ´Finns med flera olika smaker, som tex:cocos, banan, citron,chocolate mm. Kondensierad mjölk andvänds i dom och de är vääldigt söta, gillar dom inte alls.
Skrivet av    vanilla

Tack igen!

Vi åker i slutet av november. Stället ser ju trevligt ut så vi bokar nog några nätter där i förväg. Egentligen gillar jag inte aircon, men jag antar att det är en förutsättning nu när man reser med barn. Det är min första längre resa med familj och helt klart lite mer nervöst än när man reste runt ensam för tio år sedan. Jag kommer säkert ställa tusen frågor till innan vi drar!
Skrivet av    Ulrika

Aircon

Tycker inte jag heller om, fläkt är mycket skönare.
Skrivet av    Tinalina

Artiklar från Familjeliv