Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Behöver lite input och funderingar

Skrivet av Christine som inte skriver här så ofta
Bakgrundsfakta: makens systers man och tillika far till hennes dotter skjöt sig själv framför henne för 1½ år sen. Anledningen vet vi inte riktigt då han kom hem påverkad av både alkohol och eventuellt narkotika. Allt det här hände i Peru. Hon är nu här i Sverige sen 1½ år tillbaka och under ett antal nätter har han visat sig för henne, både i vaket och sovande tillstånd. Han försöker säga henne nåt, men når inte fram. I natt hade han "förföljt" henne extra mycket och hon uppsökte därför ett medium. Där fick hon veta att han är orolig och upprörd och vill att hon ska förlåta honom för det han gjorde mot henne och deras dotter. Men, han sa också att han snart kommer att träffa hennes mamma där hos honom. Nu sitter maken här hemma och är upprörd, pratar med syskonen om hur de ska göra med mamman. Hon lider av diverse hjärtåkommor som bara förvärras, så det är inte helt osannolikt att hon skulle gå vidare snart heller. Men när någon från andra sidan säger det så klart rent ut, så blir man ju orolig och fundersam.
Vad vet ni, ni som får besök av de från andra sidan, hur pass "säkra" är de på sin sak?
Svar på tråden: Behöver lite input och funderingar

På andra sidan

finns inte tid som här. Det de tror är en vecka kan lika väl ha varit ett år här hos oss. Det är lätt för mig att säga, men försök se hans besök som ett försök att tala om att livet inte tar slut - det fortsätter även efter det vi rent fysiskt lämnat alla här. Min pappa (död sedan 1995) gjorde förresten ett liknande besök hos mig och berättade att min mamma snart skulle komma till honom. Det var drygt fem år sedan. Sänder er en varm tanke, det kan inte vara lätt att behöva gå igenom det ni går igenom nu.
Skrivet av    Missmu

Jag tror snarast att

det är din makes syster som \"förutspår\" mammans bortgång. Din svägerska är klart orolig för sin mamma som har varit dålig under en längre tid och nu så börjar hon fundera på döden. Därför \"ser\" hon sin döda man. Det är oroligheterna kring mammans sjuka tillstånd som orsaker hallucinationerna och precis som när mannen tog sitt liv undrar hon om hon kommer att känna sig sviken på samma sätt av mamman om hon skulle gå bort.
Skrivet av    drömtydaren

Går på Missmus linje

\"Snart\" med Andra sidans mått mätt behöver inte nödvändigtvis vara snart med vår tideräkning - om man öht tror på Andra sidan, men ponera nudå att den faktiskt finns. Ett medium jag känner förklarade sin syn på den saken, och det var väldigt tydligt i det hon sa, att tiden inte finns på samma sätt där. Vidare verkar det som om (fortfarande ponerar jag att det är som du säger, att han dök upp från Andra sidan som jag alltså i detta inlägg ponerar finns) han inte riktigt har gått vidare och absolut inte släppt taget. Det finns ju teorier om att de som begått självmord lättare cirklar kvar här i de lägre dimensionerna och har problem med att gå vidare genast. Spontant tycker jag att ett BRA medium (som även kan tolka sådana utsagor, och inte bara vidarebefordra dem rakt ut - en människa som inte på ett spekulativt sätt väcker oro hos klienterna) skulle kunna tala med mannen så att han hittar vägen hem till ljuset - där vi alla förr eller senare ses, en del senare. (Fortfarande under förutsättning att man tror på Livet efter Detta) - och alltså lämnar de anhöriga i fred. Och så beklagar jag verkligen denna tragedi och hoppas att alla inblandade får stöd och hjälp!
Skrivet av    Hwilvar

Håller med där

Till att börja med citerar jag ett känt medium gällande andarnas perspektiv på vad de ser. Vi levande människor ser vår framtid som ifrån vindrutan på en bil, medan andarna har lite längre sikt, såsom från vindrutan på en lastbil, de ser alltså över krönet längre fram. Men precis som du skriver; en ande som inte gått in i ljuset än och som irrar runt i ett slags twilight-zone har säkert inte den förmågan att se över krönet. Däremot de som gått in i ljuset och kan besöka oss när de vill, de har nog det längre perspektivet i vad de ser. Så tror jag i alla fall. Instämmer också i din åsikt att ett bra medium hjälper den stackars själen in i ljuset.
Skrivet av    SharpMissy

Tack för svaren

Jag tror på att det finns ett liv efter detta, och att han, pga omständigheterna han försvann genom, inte kunnat komma vidare. Igår pratade maken mer ingående med sin syster och mediet hade även berättat att hennes man sagt att han vid tidpunkten för självmordet även tänkt ta hennes och deras dotters liv, men att något ljus stoppat honom. Jag har sagt till dem att uppsöka mediet igen för att hjälpa honom vidare, och jag vet inte ännu när de tänkt göra det. Men det var en intressant aspekt det där med tid på andra sidan. Vad jag tänker är också att mamman akut vistats på sjukhus med hjärtsvikt etc och kanske redan hälsat på på Andra sidan, utan att hon själv märkte det. Och därav vet mediet/svägerskans man att mamman också är på väg. Jag la Tarot igår kväll också och alla kort som kom upp handlade om att se livets gång och acceptera början och avslut, se till de högre makterna och inre visdom acceptans av andevärlden. Min man är vetenskapligt skolad och har alltid fnyst åt mig och min syn på andevärlden, men efter detta har han börjat ändra sin inställning, och jag tror att det var även det som korten såg.
Skrivet av    Christine-gift med indian

Artiklar från Familjeliv