Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni som anställt?

Skrivet av solblomman v27
Vi ska under några hektiska månader fram till nyår anställa några som ska hjälpa oss i företaget. I huvudsak ska de ta hand om små "butiker" ute i gallerior i Stockholm.
Vad finns för tips att tänka på i processen? Vi har många intressanta att träffa efter en lyckad annons på AMS.

Hur lönesätter man timanställda? Finns det någon tabell att följa? Brukar man få OB även vid timanställning?

Andra tips på vad man kan fråga/göra så att vi väljer de allra bästa *ler*?
Svar på tråden: Ni som anställt?

Vi har precis anställt

igen (har ett gäng anställda redan) och det är alltid lika svårt att veta att man hittar rätt. Eller eg omöjligt! Man får gå mycket på magkänsla. Kolla referenser noga och glöm inte frågan \"Skulle du anställa X igen?\". Intervjuva noga, försök ha ett öppet sinne och läs inte in för mycket i svaren utan tänk igenom svaren, samtalet och frågorna efteråt. Det verkar röra sig om butiksavtal? I så fall, är personen över 19 år utan branschvana, ligger minimilönen på 84,31 kr/timme plus semesterersättning (om man har avtal är det 13% dvs 10,96 kr/timme annars gäller semesterlagens 12% semesterersättning). OB-tillägg i butik betalas ut med 100% lönrdagar efter kl 12 och hela söndagar/Helgdagar. Efter kl 18.15 vardagar är det 50% OB-tillägg. Lycka till med rekryteringen!
Skrivet av    Frida S

Får jag fråga...

Är det \"vanliga\" butiker ni ska ha i galleriorna eller tillfälliga såna eller en hörna i en annan butik....? Jag är bara nyfiken på hur man som nätföretag tar försäljningen ut i IRL-livet. ;-)
Skrivet av    Camelia

Vi ska

Vara i en temporär hörna med våran försäljning.
Skrivet av    Solblomman v27

ring handelsanställdas förbund?,imt

-
Skrivet av    andromeda

Artiklar från Familjeliv