Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

White monke holding peach balm

Skrivet av Vittel med Elin
Hej!
Detta inlägg är en vild chansning från min sida. Jag hoppas att någon här kan lite om aromterapi och örters påverkan. Eller finns det något mer passande snack som jag har missat?

Jag har lite undringar kring en salva jag hittat här hemma. (vet ej var jag fått den ifrån).

Jag har en 3-månaders flicka som just nu är väldigt snuvig. Svårt att sova och svårt att amma.
Min mamma tyckte att jag kunde smörja in lite av ovanstående salva på lilltjejens bröst men jag tvekar.

All text på kartongen är på Thai förutom innehållsförteckningen som är på engelska.
Methylsalicylate 3%, Camphor 22%, Menthol 19%, Eucalyptus Oil 3%, Cinnamon Oil 0,8 %, Peppermint Oil 0,7%, Clove Oil 0,7%, And ointment base.

Påminnerlite om Tigerbalsam, eller?

Nå, vad tror ni? Vågar jag prova salvan på min dotter? Ikväll strök jag lite på mitt eget bröst när hon ammade och igår natt ställde jag den öppna burken i sovrummet. Vet inte om det påverkade henne eftersom jag gav henne babynezeril också....

Har ni något annat tips på hur jag lindrar hennes förkylning om ni avråder från denna salva? Jag helammar henne så helst inget som hon måste äta eller dricka.

Tack för att du läste ända hit.
Svar på tråden: White monke holding peach balm

oj hoppsan

hittade just snacket \"alternativ medicin. Ska fråga där också. :-)
Skrivet av    Vittel med Elin

jag skulle inte..

Hej. Jag skulle inte använda det på min dotter. Men jag är lite försiktig med allt som jag inte vet vad det är. Men jag använder inte nezeril heller. Rebecka är också snuvig och tät i näsan så vad jag rekomenderar är koksaltlösning ska finnas i någon form av spraylösning på apoteket tror det hette Renässans (väldigt osäker). Här kör vi bröstmjölk, jag pumpar ut och har en 1 ml spruta och \"sprutar\" in ca 0,2 ml i varje näsborre det sköljer igenom näsan och är slemhinneavsvällande och det mest naturliga. Du får säkert många andra bra tips och råd från mer kunniga.. *ler*
Skrivet av    Thowida m. Rebecka 050712

Mitt tips är att...

..skölja näsan med bröstmjölk eller koksaltlösning. Låt henne sova så upprätt som möjligt - halvsitt själv med barnet mot axeln eller så. Jag skulle inte prova salvan.
Skrivet av    Nen Na

Artiklar från Familjeliv