Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Påklädning....

Skrivet av Mia m Elin o Lina
Elin, 2,5 år är en jätteduktig och go tjej för det mesta. Hon är ganska tidig med mycket och pratar bra. Det hon "trotsar" med är på och avklädning och det driver míg till vansinne varje gång vi ska åka iväg någonstans. Det krånglas och springs iväg hela tiden, hon har gjort det till en lek och tycker att det är jättekul. Hur kommer man ifrån detta, det har hållt på i mer än ett halvår.
Svar på tråden: Påklädning....

Kanske...

...är hon \"tidig\" i utvecklingen på så vis att det är dags att låta henne sköta mer av påklädnngen själv? Min tjej har nyss fyllt 3 och sen i somras nån gång har vi tillsammans lagt hennes kläder på en stol på kvällen. Vi har sen kommit överens om att hon ska ta på sig kläderna själv på morgonen. Det blir ju bak och fram och in och ut och det tar ju tid (och ibland måste jag hjälpa till!), men tramset kring påklädningen har upphört. Kan det va nåt, tror du?? Att involvera henne mer, låta henne ta mer ansvar och alltså ersätta den superroliga jaga-leken med en annan rolig utmaning?
Skrivet av    BeaBom m.2 + bf 10/2

Tack!

Kanske det vore något. Har börjat så smått med det men vi kanske bör gå vidare?! Ska pröva detta!
Skrivet av    Mia m Elin o Lina

håller med BeaBom!

Vi hade oxå problem i samma ålder med vår äldste kille. Men vi löste det hela på samma sätt, nu var det HANS ansvar att klä på sig. Han fick vara på ett begränsat område, i vårt fall på toaletten, och fick klä på sig tills han var klar, sedan fick han komma ut. Givetvis hjälpte vi honom om han ville ha hjälp (vilket han ALDRIG vill ha, snacka envis unge :-)). Anledningen till att han fick vara på ett ställe, var att han inte skulle bli distraherad av en massa andra grejer. Det funkade superbra för oss - en stolt kille kom ut och strålade från toaletten- mamma, jag kan SJÄLV!
Skrivet av    Jempa

oo tack! jag hakar på jag med!

det där stämmer nog väldigt bra. min dotter skriker och gråter och springer runt som en galning VARENDA gång vi ska klä på henne. Nu ska jag testa det där med att låta henne göra det! tackar o bockar!
Skrivet av    Anne

det är ju skillnad att lägga fram kläderna och

låta dem göra det själv i jämförelse med trots :) så som jag förstår det hela så är det trots och inte någon utmaning för ditt barn. Min dotter, snart 2 år, hon klär på sig själv, för hon vill det och då får hon det. medans hennes storebror 4 år, honom fick man kivas med tills han var 3 år. Lägga fram kläder, då kastade han bara iväg dem så det funkade inte så bra för mig :D Det är väl upp till varje barn och förälder, testa och se vad som passar för varje barn, vissa klarar det bra själva medans andra måste man klä på utan samtycke :) lycka till jonas
Skrivet av    padre

Artiklar från Familjeliv