Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Trippeltest i södra sverige?

Skrivet av yanka m 3:an
Jag har tid för NUPP på Mama Mia i november. Skulle vilja komplettera med trippeltest men det ska göras minst 4 arbetsdagar innan Nupp sa dom när jag ringde. Problemet är att jag bor i Växjö och det är väldigt långt till Sthlm - vet någon av er om jag kan ta trippeltest här i närheten? (och sedan ta med resultatet till Mama Mia)
Svar på tråden: Trippeltest i södra sverige?

Ring...

...ditt närmaste sjukhus eller till någon som har ett laboriatorium och fråga. Du bör kunna ta blodprovet i Växjö och sedan få med dig resultatet eller att de skickar resultatet direkt till Mama Mia i Stockholm. Lycka till! Gjorde själv NUPP test för ett par veckor sedan.
Skrivet av    Norpan

Ring din BM...

... o hon (eller läkare på mvc) skriver en remiss. Provet tog jag här på Mälarsjukhuset på Labb, sedan skickades det till Karolinska för analys. Svaret tog drygt två veckor att få. Kommer till Bm eller remitterande läkare, de vidarebefordrar svaret till dig. Jag fick mitt svar häromdan. Hade blivit så himla orolig av all väntan, tiden går ju... Gjorde Nupp i v 11+6, tog Trippeltestet v 14+1. Svaret var att värdena var helt normala så tillsammans med mitt Nuppreultat så har vi samma \"risk\" som alla andra. Så nu bryr vi oss inte om flera prover, ska istället vänta på det barn som ändå är på väg. Lycka till-kram till dig oxå.
Skrivet av    Bebs *bf15/3

Tack för svaren!

Jag har ringt BM och hon tror att man ska kunna göra trippeltest i Skåne någonstans. Jag ringer till Landstinget där.
Skrivet av    yanka m 3:an

Artiklar från Familjeliv