Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Alkohol är ALDRIG okej före 18 år!!

Skrivet av 7-barnsmamma
Har läst era åsikter och vill berätta vad som hände vår dotter.Hon fyller 18 om fyra månader,är en skötsam tjej annars,idrottar mycket,har bra betyg osv.

I helgen var hon med en gymnasieförening på fest.Och drack sig _medvetslös_ på alkohol!!
Vi blev uppringda av hennes kompis som ringt ambulans då hon plötsligt ramlade ihop och blev medvetslös.
Jag körde ,tillsammans med hennes kille,livrädd till sjukhuset.Där låg hon,med 35 graders kroppstemp,totalt medvetslös.Det är bland det värsta jag upplevt.Går inte att beskriva min rädsla.

Vi satt där på intensiven hela natten ,hon fick dropp och jag kollade hela tiden på apparaterna som visade hennes syresättning,hjärtslag,osv.

Hon fick också ligga i nåt slags "värmetält".
Hon hade hög promillehalt,det var en rejäl alkoholförgiftning.Hon fick en chock då hon vaknade och har varit väldigt ledsen och rädd..
Hon minns absolut inget av hur det gick till då hon bara föll ihop .

Jag dricker inget själv,och mannen bara nån gång.Ingen av barnen har fått smaka alkohol hemma.Vi har sagt att man inte FÅR dricka,innan man fyllt 18 år.

Jag har varit en "besvärlig" mamma som hämtat o lämnat osv.Men det är svårt när barnen närmar sig 18-årsåldern..jag hade börjat våga släppa henne lite mera.Även om jag var orolig denna kväll,kände på mig.
Vi har varit tillbaka till sjukhuset o pratat med kurator o det var inte kul att även en person från socialtjänsten var med.
Men det var ett väldigt bra samtal som vi behövde ha.

Ville bara berätta..tänk inte att det är ok att era 15-åringar dricker lite öl.För därmed kan de ju förlora sitt omdöme,och dricka när någon bjuder på sprit..Jag är världens lyckligaste över att allt gick bra med dottern.Men ännu är hon trött o blek,tagen.
Säger att hon aldrig mera ska dricka.
Så blir det nog inte,men jag hoppas att hon tänker till innan..
Svar på tråden: Alkohol är ALDRIG okej före 18 år!!

tack

jag tycker det är starkt av dej att dela med dej av din berättelse. Tack för att du delar med dej till oss andra. Jag är så glad att det gick bra för din dotter. Enda trösten efter en så jobbig upplevelse är väl att veta att hon aldrig kommer råka ut för något liknande igen. Och tack vare att du berättar om det förmodligen hindrar några andra stackare att drabbas. kram till er båda
Skrivet av    SusieD

Tack !! imt.

s
Skrivet av    7-barnsmamma

Artiklar från Familjeliv