Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Gröt och kräks?

Skrivet av Tess m Ella 12/5
Nu har jag provat små smakportioner gröt sen i lördags, det är fortfarande inte mycket som kommer ner i magen ... men Ella tycker att det är jätte roligt och lite mer kommer nog ner i magen för varje dag.

Min fråga är, Ella har aldrig varit ett kräk-barn. Tror att hon kräkts totalt två gånger sen hon föddes. Men nu kräks hon, är det gröten? Är det för svårt för magen? Något tips?
Svar på tråden: Gröt och kräks?

Det kan det vara

Vad ger du för gröt? Pröva att byta sort. Funkar det ändå inte så gör en paus i grötandet och se om det blir bättre. Emeli
Skrivet av    emeli

Kan vara glutenintolerans

Prova att hoppa över gröten en vecka för att se om kräkningarna upphör och börja sen om igen och se om de kommer tillbaka. Upphör de och sen kommer tillbaka kan det antingen vara komjölk eller gluten hon reagerar på.
Skrivet av    Sterna m R -02 o R -05

Jag ger.

Majs/Havre gröt. Det är inte varje gång hon kräks och inte på en gång efter maten. Utan oftast efter ett tag, någon timme eller så. Kanske ska prova ren majsgröt och se hur det går.
Skrivet av    Tess m Ella 12/5

hmmm ok.

Jag kanske ska börja med en annan sort och se. Om jag slutar helt med gröten så kräks hon inte alls. Eller när jag tänker på det ... hon hade börjat ett par dagar innan gröten att kräkas, då kopplade jag det till att hon var så otroligt livlig hela tiden och bara \"hoppade runt\" oavsett om hon precis ätit eller inte.
Skrivet av    Tess m Ella 12/5

Caspian var likadan!!

Men nu är det mycket bättre! Nu får jag i honom en hel portion utan att han kräks! Mitt råd till dig är att göra uppehåll några dagar och sen försöka igen. Så gjorde jag (några gånger!) och nu funkar det utan problem! Kram
Skrivet av    Debbie

Ps. Hipps gröt funkar bäst! *imt*

Skrivet av    Debbie

Ok. Tack!

Då gör jag så helt enkelt. Gör ett litet uppehåll. Idag har hon inte kräkts ännu. Hon fick gröt vid halv nio.... men vi får väl se. Hipps gröt finns bara som smaksatt, eller? Jag vill helst inte ha smaksatt gröt ...
Skrivet av    Tess m Ella 12/5

Kan ju vara

allergi (mjölk, gluten etc), så jag hade gjort ett uppehåll några dagar och sett om hon slutat kräkas. Gör hon det så testa igen och om det då är likadant så prata med BVC. Annars kan du ju testa en annan sort och se hur det går. Det tar ju ett tag för lilla magen att vänja sig också så det kan ju bero på det med. Jag gav Lovisa Banangröt... jag bryr mig faktiskt inte så mycket om om den är smaksatt eller ej ;-)
Skrivet av    -texas-

Sant,

den är smaksatt... Men den fungerar bäst med sonens mage faktiskt... Lycka till! Kram
Skrivet av    Debbie

Artiklar från Familjeliv