Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu vill inte jag mer!

Skrivet av bonusmamma
Jag kan för mitt liv inte få det här att gå ihop! Mannnen har en egen agenda som jag antas förstå utan vidare förklaringar men jag gör inte det!!!

Vi har hans dotter några dagar i veckan - högst flytande vilka beroende på när och hur han jobbar (mycket kvällar m.m.) och bara det är jobbigt att aldrig veta hur och när hon kommer. Jag gillar att ha framförhållning och vill inte att saker bestäms över huvudet på mig. Ibland känns det som jag är ett av hans många barn - han behandlar mig likadant.

Han vill (tydligen) att det ska vara på ett visst sätt när hans dotter är här - vi ska vara som en hel familj och UMGÅS vilket jag tycker att vi gör. Men eftersom det finns andra åtaganden i en familj som att diska, tvätta, sortera tvätt, städa m.m. så gjorde jag just detta igårkväll och jag har fått så mycket skit för detta. Att jag inte är med osv osv. Problemet är att om han hjälpte till lite mer kunde jag vara mer med honom, dottern och våra två gemensamma barn men vissa saker måste ju göras! Gärna av oss båda om jag hade något att säga till om.

Jag kan inte göra NÅGOT rätt!!! Jag vet inte hur!!! Han går omkring och surar för att jag tar hand om vårt hem! Det är ju helt absurt! Håller jag på att bli totaltokig?

Han grälar ofta på mig också inför sin dotter (jag hatar detta och har påtalat det för honom). Känns som han underminerar mig inför henne (och våra egna barn men de är så små än). De två mot mig liksom. Jag vill inte ha det såhär och kan för mitt liv inte fatta hur det kunnat bli såhär.

Hjälp!!!
Svar på tråden: Nu vill inte jag mer!

Har inga råd tyvärr...

Men en styrkekram kan du få ;-)
Skrivet av    Emma

Jag har

heller inget konkret råd till dig, men jag förstår att du har det jättejobbigt. Kram på dig!
Skrivet av    Joa

Vad säger han...

... när du vill att ni ska dela på hushållssysslorna? ... när du säger att i en normal familj gör man saker som lagar mat, diskar och städar? ... när du påtalar att det vore bra med struktur på vardagen och umgänget för alla inblandade?
Skrivet av    Eva-Ley

Det kan jag ju förstå

men du. AB familjen och hushållsarbetet ÄR inte bara DITT ansvar. Jag gör visserligen det mesta hemma men det vore min sambo fjärran att skälla på mig över det. 1. Prata med karluslingen och visa hur mycket tid DU lägger ner på ert gemensamma hem fråga hur han tänkt NI ska dela på det, alt timlön till dig för att du lagar mat till _honom_, tvättar _hans_ kläder etc *ler* 2. Lägger han inte om taktik utan behandlar DIG som ett av barnen så fråga om han vet hur mkt ett (flera?)underhåll kommer kosta honom i månaden SAMT samt att DU inte tänker stå för servicen i hans nya bostad. 3. Kan ni inte enas själva, beställ tid hos familjerådgivningen 4. Vill han inte samarbeta där heller? Flytta! lycka till.
Skrivet av    marib

Lägg över städning mm på honom

Jag tycker att du ska lämna över ansvaret för hemmet på mannen så får han se hur mycket tid han har över till att sitta och mysa med familjen. Inte vidare juste gjort av honom. Kram
Skrivet av    ~Trixie~

schemalägg

Strunta i styvdottern komma och gå tider och schemalägg de större hushållsuppgifter. bestäm att på lördag tec eller en vardagskväll så städas huset, stryks kläder körs återvinningssopor ut. Även hushållsarbete om det görs i gemensamt är umgänge, mer naturligt än krystat - nu ska vi UMGÅS- umgänge. Berätta tydligt mycket tydligt för din man att hushållet sköter inte sig själv vilket han uppenbarligen tror.
Skrivet av    hushållsarbetet

Som en del sagt

Han måste ju faktiskt se att du gör detta för att ni skall ha ett bra och fint hem.... Och om han inte ser det så måste ni helt enkelt sätta er ner tillsammans, utan barn och utan att ha varit arga innan, och prata igenom det.... Som någon sa - Scehmalägg vad som skall göras och när och hjälps åt med det så kommer ni alla kunna umgås utan problem och under mycket större tid... Sedan är det rent ut sagt skitdåligt av honom och flickans mamma att inte ha ett regelbundet schema för flickan och hur hennes umgänge skall se ut.... INGEN mår bra av detta och jag har själv sett hur dåligt min son på 5 år har mått av att hans pappa humpat honom till och från mig lite hur som helst... Den biten är det första ni måste fixa snarast tycker jag...
Skrivet av    -Jessis-

Tack för era svar!

Jag har faktiskt lagt ner allt vad hushållsarbete heter för tillfället. Arbetar kvällar vissa dagar i veckan så jag är ju inte hemma hela tiden heller. Dessa problem uppstår oftast just när bonusen är här och han har en uppfattning om hur jag ska bete mig som jag inte riktigt förstår... Försökt prata med honom om detta men han viftar bara bort det som mitt problem och just nu har vi svårt att kommunicera, tyvärr. Höll verkligen på att bli galen när jag skrev inlägget eftersom jag kände mig otroligt orättvist behandlad.
Skrivet av    bonusmamma

Artiklar från Familjeliv