Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Frågor om registrering av namn/varumärke

Skrivet av Sixten
Har ansökt om ett varumärke, vi kan låtsas att det är "Sixten". Ringde PRV och frågade och det var inte registrerat vad de såg och jag ansökte därför.
Nu har ett företag som HETER "Sixten AB" protesterat om detta.
Men, OM Sixten AB hade registrerat varumärket hade de väl fått upp det i sitt register när jag ringde och frågade.
Eller kan det vara så att Sixten AB inte har reg. själva -varumärket- men nu när någon annan ansökt om varumärket Sixten, så blir de rädda och vill ha det varumärket själva?
För OM Sixten AB hade ägt namnet, borde det väl stått i protesten typ "vi protesterar på grund av att vi ju redan har märket" eller nåt sånt?
Enligt mig verkar det som om de inte reg. varumärket, bara att företaget heter så och de inte vill att jag reg. varumärket.
Någon som kan ge mig ett hum om hur det kan ligga till och vilka chanser jag har?
Svar på tråden: Frågor om registrering av namn/varumärke

Om ditt varumärke...

Liknar företag som redan finns, så kan det bli problem att få registrera det. Jag antar att du _kan_ få registrera ditt varumärke ändå, men då brukar man få anlita advokat, fixa en massa papper och så vidare. Men om du nu är redo att göra det så kör på bara!
Skrivet av    Camelia

Har för mig att de kan hävda...

...att varumärket redan är inarbetat. Det står lite här t.ex (se sid 6: föräväxlingsbart): http://www.prv.se/varumarke/pdf/varumarke.pdf
Skrivet av    Carla

Har svarat på OÄF

men klistrar in det här med, eftersom frågan kanske dyker upp i framtiden också: Enligt Immaterialrätt (Bernitz, Karnell mfl, 1995 års upplaga, som kan vara föråldrad): Kännetecken kan i nedanstående namn vara företagsnamn, del av företagsnamn, varumärke etc: \"Såväl för varumärke som för firma innebär skyddet att ingen annan än kännetecknets innehavare får använda ett med det skyddande kännetecknet förväxlingsbart sådant. [...] Som huvudregel är skyddet begränsat [...] såvitt gäller firma, tillverksamhet av samma eller liknande slag som den för vilken firman är registrerad eller inarbetad. [...] Den som använder ett kännetecken som är förväxlingsbart med [..] en skyddad firma kan vid vite förbjudas att fortsätta intrånget\". Jag skulle säga att om Sixten AB ägnar sig åt försäljning av hårtorkar, och ditt varumärke Sixten är varumärket på ett klädesplagg, så har du nog inga problem. Men om du tänker lansera en serie hårvårdsprudukter under varumärket Sixten, så är du ute på djupt vatten. Men jag är ingen immateriallrättsspecialist. Generellt sätt, så skadar det inte att ta en diskussion med din handläggare, och klargöra för denne varför du anser att ditt varumärke inte riskerar att vara förväxlingsbart med Sixten AB. Eller med andra ord: Varför dina kunder inte kommer att tro att Sixten AB har med dina produkter att göra, och varför Sixten ABs kunder kommer att vara helt införstådda med att dina produkter inte alls har med Sixten AB att göra.
Skrivet av    Flu

Artiklar från Familjeliv