Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Angående finansiering vid nystart??

Skrivet av MiMi
Har man möjlighet att få ett företagslån av banken om dom bedömmer att affärsidèn är hållbar även om man som privatperson har betalningsanmärkningar???
Svar på tråden: Angående finansiering vid nystart??

Tveksamt, tror jag

Är det enskild firma är företaget ingen egen juridisk person, utan man är personligem ansvarig för alla skulder. Då tror jag att det är mycket svårt om man har betalnigsanmärkningar. Är företaget ett AB är företaget en egen juridisk person och man är som ägare inte personligen ansvarig för bolagets skulder. MEN, om det är ett nytt företag, som inte visat vinst, är det mer regel än undantag att banken begär att man ska gå i pesonlig borgen för lånen. Då är man i alla fall personligen ansvarig. Och har man betalningsanmärkningar är det kanske tveksamt om man accepteras som borgensman. Dessutom ska man i så fall ha tillgångar så att banken ser att det finns chans att utmäta något. Ett alternativ är att be någon annan gå i borgen för sina lån, men det skulle jag personligen aldrig göra (varken gå i borgen för någon annan eller be någon att gå i borgen för mig).
Skrivet av    Carla

Sannolikt inte *imt*

Skrivet av    Pappa F.

jo, det borde gå

men de kräver säkert borgen på allt.
Skrivet av    andromeda

De konsulter jag pratat med

säger att det är helt kört numera. Det är knappt man får lån utan anmärkningar. Inte ens om firman är igång och går med vinst. Reglerna om återbetalning vid skuldsanering ändrades ju i januari.. var det 2004 eller i år? Bankerna har inte längre första tjing på återbetalningen utan kan komma att hamna sist i raden. Därför är de väldigt snåla med lånen numera. Däremot, försök hitta en konsult som kan hjälpa dig att leta upp alternativt kapital! Privata investerare och sådant!
Skrivet av    Kris-Tina

Artiklar från Familjeliv