Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Besviken på väntetiden

Skrivet av Soff
Jag har stått i kö för äggdonation sedan i april i år. Jag fick ett brev hem från Reproduktionscentrum i Uppsala där det stod att inom ett halvår skulle jag bli kontaktad för att få komma på informationsmöte om äggdonation.

Inte förrän man gått igenom det mötet står man i den "aktiva" kön för att ta emot ägg.

Nu ringde jag idag eftersom det gått ett halv år sedan jag fick brevet. I dag fick jag svaret att jag nog skulle få vänta till januari-februari nästa år. Är otroligt besviken, det är ju en viss skillnad på väntetiden.

Jag vill ju får det här gjort så att vi kan gå vidare. Ville bara skriva av mig lite, tack för att du orkade läsa.
Svar på tråden: Besviken på väntetiden

Hej Soff!

Jag har undrat hur det gick för er i ÄD-frågan, trodde att ni hade skippat det och satsat på adoption. Jag tänker mycket på ÄD. Det är ingen fart på det här snacket. Vet du var frågor kring ÄD diskuteras lite mer? Förstår att du är frustrerad över väntetiden. Kramar!
Skrivet av    E39

HEJ

Nej vi har inte riktigt lagt ÄD åt sidan. Vi ska försöka hinna med försöket innan medgivandet kommer. Vi tänker ju INTE skicka iväg några ansökningar meddans vi håller på med ÄD det ska vara helt klart. Men du har helt rätt i att vi börjat planera för adoption. Vi har ju genomgått kommunens utbildning nu och väntar på att hemutredningen ska komma igång. Så det känns jätte spännande. Ska jag vara helt ärlig så skulle det för min del kännas bättre att skippa ÄD helt och hållet. Men min man vill så gärna att vi chansar på detta. Jag vet faktiskt inte om nått annat ställe där det är mer fart på snacket. Lite trist tycker jag. Kanske kan det komma igång här inne så småningom. Vad trist att läsa om ditt senaste försök, att det ska vara så svårt :-( Hur har ni tänkt gått vidare nu? KRAM
Skrivet av    Soff

kom till villhabarn...

Hej ! Ni som vill diskutera äggdonation,välkomna till www.villhabarn.com där är det mycket mer diskussioner och många fler som är inne i behandlingen med ÄD och kan svara på frågor.Själv fick jag två små krakar tillbaka igår ,mitt fjärde försök på AVA kliniken i Åbo!
Skrivet av    maja

glömde...

...man går in under samtal pågar ...om äggdonation. Välkomna!
Skrivet av    maja

Hej Maja!

Tack, jag ska hoppa in hos er på Villhabarn, är redan registrerad medlem . Jag behöver tänka igenom det här med ÄD ordentligt innan vi ev övergår till det. Det ska bli intressant att följa era samtal. En fråga, vet du om man får man veta hur gammal ens äggdonator är? Det är ju intressant info, påverkar chansen att lyckas och såklart även risk för skador. Jag skulle t ex inte ens överväga FVP om donatorn var 26, men kanske välja det om donatorn var 36. kramar
Skrivet av    E39

ÄD eller adoption

Undrar om det är vanligt att mannen hellre vill ÄD, eller i a f tvekar mindre? Så är det här med. Det är ju verkligen känsliga frågor, skulle vara intresant att höra vad andra har upplevt. Ni och vi kan ju inte vara de första som funderar över båda alternativen. Vad skulle man själv föredra om valet var adoption eller spermiedonation? Det tål ju också att tänka på. Helt egoistiskt skulle jag vilja vara gravid. Vad tror man att ett barn mår bäst av? Att vara adopterad eller att ha en förälder biologisk. Det är ju inte alls säkert att det senare är lättare. Jag tycker att det är jättesvåra frågor. Vill gärna ha tips på bra böcker eller höra några kloka ord från någon. Kramar
Skrivet av    E39

Hej,man får veta...

...donatorns ålder.På AVA har de donatorer som är under 34 år. Vår donator denna gång är 22 år.Det är som sagt av stor betydelse och de flesta donatorer verkar vara under 30 . Lycka till med ert beslut och fråga på o mdu har fler funderingar ! kram/maja
Skrivet av    maja

Boktips...

Hej ! Kan tipsa om en bok som tar upp många frågor om ÄD.Den är lite väl amerikansk i sitt synsätt men är ändå värd att läsa ; \"Having your child trough eggdonation\" av Ellen Sarasohn Glazer. Vi funderade länge på adoption (och gör fortfarande,ÄD är ju inte någon 100 %-ig garanti att det verkligen blir barn) men jag kände att jag gärna har ett barn som iaf till hälften har våra gener plus att om jag är gravid och föder banet har jag en chans att knyta an från börja och vara med och påverka barnet från början.Gener är ju inte allt ,miljön betyder mkt också. Vis adoption vet ma nj uinte vad barnet varit med om innan även om jag tror att det är ett fantastiskt sätt att få barn på det också . Men du har rätt,det är inga lätta frågar att tampas med :)
Skrivet av    maja

Vad trist!

Själv har jag precis fått veta att de inte vill ha mina ägg eftersom jag hinner fylla 36 innan det skulle vara dags att plocka ut dem... Lycka till i framtiden, om det nu blir ÄD eller adoption!
Skrivet av    Nissa, R-02 och M-04

Artiklar från Familjeliv