Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur skulle ni göra?

Skrivet av Pyttan1
Nu behöver jag verkligen ett gott råd från er andra! Mina barn går 15 timmar på dagis. Jag är hemma på dagarna. Varannan torsdag så har deras vanliga avdelning planering. Det handlar om ca. 1 timme som barnen då blir utplacerade på andra avdelningar. Min tjej är alltid lika ledsen den där timmen som hon inte får vara med sina vanliga fröknar. I vanliga fall är hon en glad, tuff och framåt tjej. Nu funderar vi fram och tillbaks på hur vi ska göra, om hon ska få(eller båda två, av praktiska skäl) komma en timme senare dom torsdagar det ska planeras. Eller om hon helt enkelt behöver vänja sig vid att vara bland nya barn och fröknar (några av barnen är från mina barns avdelning).

Tills idag har jag egentligen tyckt att det bara är nyttigt för henne att vänja sig vid nya människor. Men idag satt jag med en stund vid frukosten för att hon var så ledsen, och jag fick en liten obehagskänsla för stämningen kändes inte alls lika bra som på den vanliga avdelningen. Ingenting påtagligt, egentligen, men det kändes som om personalen var lite mer distanserad än "vår" personal. Kanske inte så konstigt iofs då dom ju inte känner barnen lika bra som den ordinarie personalen, men ändå...

Hur skulle ni ha gjort?
Tacksam för råd och tips! :o)
Svar på tråden: Hur skulle ni göra?

Om man går på dagis

så är man fortfarande så pass liten att man ännu inte behöver lära sig att vara bland nya människor! I ditt läge hade jag absolut lämnat en timme senare på torsdagar. Hon kommer att få mycket lättare att blanda sig med nya människor senare i livet om hon känner sig trygg som barn.
Skrivet av    Sofia*

Stort tack

för ditt svar och dina synpunkter! Min magkänsla säger mig att hon nog skulle må bra av att få slippa den där timmen på den andra avdelningen. Samtidigt som jag har någon gnagande känsla i bakhuvudet, att folk kanske ska tycka att jag är pjåskig. Fast vad spelar det egentligen för roll, vad andra tycker, så länge det fungerar för oss! :o) Tack än en gång för ditt svar!
Skrivet av    Pyttan1

Eftersom du har möjlighet

Skulle jag gå dit en timme senare den dagen. Visst kan det vara bra att vänja sig vid att vara med andra barn och personal, men den erfarenheten kommer ändå senare. Nu när du ändå kan välja skulle jag välja att ha mitt barn där bara när det känns bra. Kram Jennie
Skrivet av    Jennie med Neo

Tack!

för ditt svar! Det lutar mer och mer åt att det blir så att dom får börja en timme senare dom torsdagarna. Det är ju just det där att det inte känns riktigt bra, speciellt inte som hon är ledsen då, men också efter mitt lilla besök idag. Stort tack för dina synpunkter! :o)
Skrivet av    Pyttan1

Hos oss brukar vi

låta de barnen som inte vill vara ute med de andra fröknarna var inne med oss.Det brukar oftast bara handla om ett el två barn så det brukar inte vara nåt problem. Men om du har möjlighet o komma senar eså är det det bästa tycker jag
Skrivet av    Förskollärare

Det låter

som en bra lösning, tycker jag! :o) Vet inte om det finns som alternativ för oss, men nu är det i alla fall bestämt att våra barn ska få börja en timme senare varannan torsdag. Personalen tyckte också att det var en bra lösning, så nu känns allt bra. :o) Stort tack, för ditt svar! :o)
Skrivet av    Pyttan1

Artiklar från Familjeliv