Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

idag

Skrivet av joanna
när jag lämnade min snart 4-årige kille på dagis så upptäckte jag att de inte hade någon tvål på barnens toaletter, jag frågade en ur personalen om varför, och hon såg ut som ett stort frågetecken - typ aldrig reflekterat över det, verkade det som! Hon sa ialla fall att det inte köps in någon tvål, för barnen slösar så med tvålen så det blir för dyrt! Jag trodde inte mina öron, och hon såg att jag blev upprörd, så hon sa att hon skulle prata med chefen. Vet ni om era barns förskolor har tvål på barnens toaletter??!! Det borde vara självklart tycker jag att barnen får tvätta sig med tvål efter att ha kissat e t c, tycker inte ni? Tänk vad äckligt att inte få tvätta händerna ordentligt på en hel dag!!
Svar på tråden: idag

Det ska finnas tvålpump

Att tvätta sig med på toaletterna. Helt självklart och visst slösas det. På min förskola köper vi in stora dunkar som vi bara fyller på med, så det blir lite billigare iallafall än att köpa en burk varje gång. Dock har vi inte de på toaletten utan vid handfatet utanför, där vi vill att de ska tvätta sig (handfat i barnens höjd) och där man har lite bättre koll på dem, men alla barn här vet var man ska tvätta sig. Pumptvål ska det vara och inte hårdtvål på grund av hygienen! Kram Jennie
Skrivet av    Jennie med Neo

Flytande tvål på

På vårt dagis har de flytande tvål i flaskor som ser ut som deo-roll on. Då akn inte barnen ta för mycket. Funkar jättebra, naturligtvis ska barnen tvätta händerna med tvål!
Skrivet av    Sofia*

De har flytande tvål

på barnens toaletter på vårt dagis.
Skrivet av    Hervor

hos oss har de tyvärr ingen, men det du skriver om

verkar ju himla bra. Kan du kolla märket / var man köper dem, så kanske jag kan tipsa våra fröknar??
Skrivet av    Maa

Jag tror

Att det är fröknarna själva som häller över tvålen i sådana flaskor. Men jag ska kolla upp det.
Skrivet av    Sofia*

jaha,

menar du att de tar... vadå för flaskor? kolla gärna!!
Skrivet av    _Maa_

Nu har jag varit och hämtat

dottern och frågade var de hade hittat flaskorna. De har tydligen funnits där jättelänge (de fanns där när min äldsta började där för 6 år sedan). Men de var inköpta på typ Lagerhaus eller något sådant. Jag vet inte om amn kan köpa sådana på tex apoteket. Det borde vara möjligt akn man tycka. Annars får amn väl höra av sig till något företag som gör deodorant och fråga om man kan få köpa några tomma flaskor. Det fungerar hur som helt väldigt bra.
Skrivet av    Sofia*

inte förskola,

men förskoleklass/skolår 1 som jag arbetar i har självklart tvål och vi försöker kolla dem och påminna dem att använda tvålen. Känns som en självklarhet! Det är ju jätteviktigt att tvätta med tvål så inte bakterier sprids! Ta upp det med personalen!
Skrivet av    G-i-a

Artiklar från Familjeliv