Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur barn uppfattar saker?

Skrivet av Annisan m oktoberpojkarna -02 & -04
Försöker förklara så kort jag kan.
Min 3-årige son fick ju gå kvar på småbarn, trots att alla hans kompisar som han gått med i 2 år flyttades upp. Han har varit ledsen och vill inte gå till dagis nu. Har haft sånna perioder tidigare också.
Jag är hemma med hans lillebror som blir 1 snart.

Det har varit problem, och vi har haft möte med hans inskolningsfröken och chefen, för fröken har varit på negativ, och bara tagit upp negativa saker när man lämnar och hämtar.

Idag ser jag att hans "kompiar" från storbarnsavdelningen är på småbarnsgården, och då brukar W tycka att det är roligare, och lämning går lättare. Men dom barnen skall gå på utflykt till skogen. Det jag reagerar på är att dom då är på småbarnsgården fram tills dess att dom skall gå ut. Min kille som ju också har varit van att få gå ut i skogen med dom får ju inte följa med. Och hade det då inte varit bättre om dom som skall iväg på utflykt hade samlats på storbarnsgården?! Istället skall W bli glad för dom är på hans går, och så 30 minuter senare skall dom andra få gå iväg till skogen och han får inte följa med.

Fröken tycks inte se något problem med det, för hon tror inte att en 3-åring har några känslor typ. Jag är helt övertygad om att han blir ledsen för att han inte får följa med sina kompiar till skogen.

Småbarnsavdelningen går ju inte ut i skogen, för dom har så många nya barn, så det är ju inskolning typ hela hösten.

Hur skulle ni ha reagerat om det var erat barn?

Svar på tråden: Hur barn uppfattar saker?

usch!

Jag skulle ha reagerat precis som du! 3-åringar är _väldigt_ känsliga På Theos dagis skulle en gång hela avdelningen iväg på utflykt med buss och vi skulle ha matsäck med oss. Eftersom jag vet hur Theo ställer in sig på saker så sa jag inget till honom förrän på morgonen då vi packade en liten kylväska med hans matsäck... ifall han skulle ha blivit sjuk eller så. När vi kommer till dagis så säger fröken när vi kommer \"det blir bara 4- och 5-åringarna som åker iväg för de små gillar inte när det regnar\" Jag svarade bara \"lycka till\" för jag visste exakt vilken reaktion det skulle bli från Theo... och mycket riktigt när jag hämtade så möts jag av en kille som ledset deklarerade att \"mamma, jag fick inte åka med i bussen\" Då var jag arg kan jag säga och nästa gång kommer jag att fråga vad som gäller vid regn mm innan jag förbereder Theo på något. Det hade ju varit ganska enkelt för personalen att skriva på informationen att \"i händelse av regn så stannar 01\'or och 02\'or hemma...\"
Skrivet av    -AT-

Jag skulle

ha blivit vansinnig!!! Fy, vilken dålig stil av personalen! Klart att din lilla kille blev ledsen och besviken! Och som du skriver så hade det ju varit enkelt att lägga till det där med regnet, varför nu dom mindre barnen skulle vara känsligare för lite regn...?
Skrivet av    Pyttan1

Helt onödigt

att samlas på småbarnsgården i det fallet, tyckre jag! Det blir ju lite som att säga till dom andra barnen att: Ha ha! Vi ska på utflykt med det ska inte ni! :o( Nä, usch! Lite längre kan väl personalen tänka! Och det klart att barn har känslor, har inte den fröken förstått det, så har hon nog valt fel yrke!
Skrivet av    Pyttan1

Artiklar från Familjeliv