Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

nu behöver jag eran hjälp

Skrivet av cj m A,W o L
jag vill ha fördelar/nackdelar med att bo i hus/lägenhet.

är riktigt i fundera på att flytta tankar.
Svar på tråden: nu behöver jag eran hjälp

kommer ej på

Några fördelar med lägenhet, kanske om de är nya och fräscha!!!! och att det är varmare inne i lägenheter, ska du flytta själv eller? ska mejla dig sedan, måste åka till apoteket nu.
Skrivet av    j med 4

nä inte

själv (är på bra humör idag) utan allihopa. frågan är vad jag kommer tycka att bo i en lägenhet. just nu vill jag verkligen det, men frågan är om man vill det när nyhetens-behag har släppt.
Skrivet av    cj m A,W o L

Fördelar lägenhet

Sparar tid - att sköta om ett hus tar massor av tid. Hyran kan vara hög, men du sparar in utgifter för gräsklippare, växter, målarfärg, fastighetsskatt, vitvaror m.m. m.m. Frihet - inga problem att lämna bostaden för en resa. Ingen semester förslösas med att bygga om eller underhålla. Du slipper snöskottning/gräsklippning. Du skaffar mindre prylar och kan i stället uppleva mer utanför hemmet. Du behöver inte ha en massa släktingar boende hos er - ni har nog för trångt! Det finns ofta andra barn och en rolig liten lekpark utanför porten - oftast bilfritt. Barnen får kompisar och kan leva självständigt. (Du står i morgonrock, slippers, papiljotter och hårnätt på balkongen och röker och skriker på ungarna och pratar italienska) Med en stor tvättstuga gör ni hela veckotvätten på tre timmar, torkat och klart. Antingen kan du sitta i tvättstugan och läsa tidning och ha det skönt, eller så tar din sambo/man tvätten. Det går fort att städa!!! Bara ett par timmar på lördagmorgon, så är det fint. TRevliga grannar, kanske? Kommer inte på fler just nu, får återkomma.
Skrivet av    Villemo

Vi bor i hyresrätt

men inte i en traditionell lägenhet utan radhus. Det trivs vi bra med för vi slipper en massa jobb som vi hade haft med ett hus. Det gör att vi hinner med alla våra barn=)Nu har vi en liten trädgård som ska skötas men det tar inte mycket tid jämfört med en villaträdgård. Fördelen med lägenhet är att om något går sönder så lyfter man luren och så kommer någon och fixar det. Vi har bra standard med parkett- och laminatgolv i alla rum utom badrum och hallar, diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare med mera. Sedan har vi dessutom en gemensam tvättstuga där vi kan tvätta undan det mesta. Vi tittade på hus förr men bestämde oss för att vi bodde så bra här att vi inte behövde flytta. Våra hyra är knappt 6700 kronor för lite drygt 160 kvm. Många säger att de bor billigare i hus men räknar då inte med vad de lägger på underhåll. Det är ju inte gratis med byggmaterial, färg, tapeter, maskiner som går sönder, plattor till uteplatsen, nytt staket, färg med mera som måste förbättras. Vi har räknat på det och kommit fram till att vi inte skulle kunna bo billigare ifall vi skulle ha lika hög boendestandard som idag.Vi gillar dessutom att slippa biltrafik precis utanför fönstret och den trygga utemiljö ungarna har. Födelarna med att bo i hus får någon entusiastisk husägare dra....
Skrivet av    Malla med A

Artiklar från Familjeliv