Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad tycker ni om detta?

Skrivet av En undrande mamma
Har mina barn på en förskola där personalen sitter vid ett bord inne på avdelningen och fikar.
Jag lämnar mina barn kl. 9.00 och möts avdetta varje dag att personalen fikar vid ett bord och barnen leker runt omkring.
Kan tycka att det är okej om det bara handlar om en kopp kaffe, men Ibland handlar det om tex en bakelse (då någon personal fyllt år)eller på fredagar då det är fredagsfika) bullar ,sockerkaka mm.

Har sett vid flera tillfällen att barnen har frågat personalen om det får smaka. Svaret blir nej, det här är till oss vuxna.

Hur kan man bara göra så när man arbetar på en förskola. Antingen så fikar väl alla tillsammans eller så får de väl sitta i deras personalrum.

Konfronterade en av dem en morgon och hon sa att barnen inte bryr sig.
Klart att barnen bryr sig, de har ju till och med frågat.
Ibland så kan de stå ett eller två barn vid bordet och titta suktande på det som finns på bordet.
Svar på tråden: Vad tycker ni om detta?

Konstigt tycker jag

Skulle absolut ifrågasätta igen.
Skrivet av    Maja

fy vad elakt

det ska man ju självklart äta i fikarummet och inte framför barnen. jag hade oxå reagerat, småbarn har faktiskt oxå känslor och bryr sig. hade jag inte fått ngn respons så hade jag tagit upp det med en ev områdesansvarig.
Skrivet av    m-dmed2

Självklart inte ok!

Om man ska fika framför barnen så ska de få också! Ibland har det hänt att barnen fikat först vid kalas och vi direkt efteråt, och då har inte barnen fått igen såklart. Tycker att du ska ta upp det med dem igen.
Skrivet av    Mica fskl

Nej!!!

Detta är inte ok! Ta upp saken med förskolechefen!
Skrivet av    Maria

Men fy!

Detta hade jag aldrig accepterat av fröknarna på min sons dagis, jag hade sagt ifrån. Ska de fika får de lov att gå in i fikarummet/personalrummet på SIN RAST.. övrig tid är till för barnen inte nåt annat .. Personalen på min sons dagis äter frukost, lunch och fikar MED barnen på dess tider .. inget annat.
Skrivet av    S med Linus & Ida

Konstigt beteende

Självklart fikar man i personalrummet om det är så att man har med sig något som inte alla får smaka.
Skrivet av    Hervor

Skulle jag inte acceptera

hos oss fikar personalen i personalrummet... självklart ska de inte fresta barnen med fikabröd.
Skrivet av    KMCB

Likadant på

min sons fsk. Personalen sitter och fikar varje dag. Många föräldrar reagerar på detta. Min 5-årige son reagerar oxå och han frågar ofta mig varför de får äta kakor och bullar när inte barnen får?? På den här förskolan finns inget personalrum att gå till. Dessutom skickar de ut 4-5-åringarna utan tillsyn under tiden. När jag ifrågasatte detta svarade de att barnen kommer in om det händer något.
Skrivet av    Monica

Vadå om det händer nåt ...

... är de helt pantade? Inte fan får de lämna barnen utan tillsyn .. vilka idiotiska fröknar måste jag säga...!! Anmäl .. på en gång .. INNAN det händer nåt!
Skrivet av    S med Linus & Ida

Så gör man inte

De ska självklart sitta i personalrumemt på sina raster. När de inte har rast jobbar de ju och då har de väl inte tid att fika? Dessutom är det ju orättvist att de får fika och inte barnen.. ta upp det.
Skrivet av    G-i-a

Sjukt betéende från

personalens sida. Hur har de tänkt till där kan man undra? Fika på sånt sätt gör man i ett fikarum. Jag gissar att man på ett dagis har raster så man kan gå ifrån. (kanske inte på alla dagis) Stackars små barn som ska ha detta mitt framför ögonen utan att få smaka!
Skrivet av    annis

I vilken kommun

finns det dagiset?
Skrivet av    Nyfiken

Artiklar från Familjeliv