Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag har varit föräldraledig...

Skrivet av Karin
...ganska länge, och före det var jag arbetslös och nu har jag stämplat ett tag och hamnat i aktivitetsgarantin. Nu hade vi så många fp-dagar kvar så jag har återigen börjat vara ledig, men är fortfarande med i min grupp i aktivitetsgarantin, och har bett om att få stå kvar som arbetssökande.
I januari är det planerat att barnen ska in på dagis och jag söka jobb eller gärna jobba. Men nu känner jag att jag skulle vilja ha en mjukare övergång, inte låta barnen börja heltid på dagis direkt. Jag hade gärna jobbat fram till 11 på dagarna kanske fram till sommaren, och sedan ökat på arbetstiden lite i taget. Men man sitter ju inte så bra till som arbetssökande när det gäller att bestämma sina arbetstider... Men jag tänkte att ni kanske kunde ge mig lite idéer. "Problemet" är också att jag har fått in en fot på ett ställe (jobbar extra) och de kommer nog behöva en till personal snart, men då handlar det om en 75%tjänst. Ett jobb jag kan tänka mig, men hade som sagt helst mjukstartat lite med jobb.
Vi har föräldradagar kvar så att jag skulle kunna jobba 25% fram till sommaren, och sedan 50% under hösten, och fylla upp med fp till heltid. Men begär jag att få jobba bara 25% så finns ju risken att de tar någon annan, och hur lång tid tar det innan jag blir erbjuden jobb igen efter det?
Svar på tråden: Jag har varit föräldraledig...

TA JOBBET!!!

Har det undgått dig att det f.n är tämlligen kärvt på arbetsmarknaden? Ta jobbet och lycka till! Din partnerkanske kan vara hemma mer med barnen om ni så önskar
Skrivet av    anonym

Artiklar från Familjeliv