Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kompisar

Skrivet av Anonym just nu
Hej
Vi har några kompisar som har barn i samma ålder som vi (nästan). Nu är det så att deras son (3 år) är elak mot vår son 1 1/2 år. Det började redan när vår son hade lärt sig sitta. Då tog han alla leksaker för honom. När han lärde sig att stå och började gå så puttade han alltid honom. Problemet är att hans föräldrar inte säger till honom. När vår son var 11 månader och precis hade lärt sig gå så kunde han inte se honom stå utan att han var tvungen att springa jättenära och ut med handen bara för att kunna putta ner honom. Om det är någon som gör något mot honom så är det så himla synd om honom och hans mamma daltar med honom och säger att många barn är elaka mot honom. (Nu är det inte så utan att det räcker med att någon petar så lipar han). Ska jag bara acceptera att han får vara elak mot vår som som är mycket mindre eller ska jag våga säga till? Till saken hör också att han är en stor och stadig kille medan vår är en liten tunnis så det är rätt stor kroppsskillnad.

Tack på förhand
Svar på tråden: Kompisar

varför vågar man inte?

Jag undrar varför man inte skulle våga säga till? Vad ger du för signaler till din son, när du accepterar att andra barn gör honom illa? Om beteendet inte är acceptabelt för dig och din väninna inte säger ifrån, då måste du göra det. Vad jag däremot tycker att man ska göra är att tänka sig för HUR man säger till andras barn. Man måste göra det på ett snallt men bestämt sätt. Det är ju inte meningen att man ska såra någon. Jag tror att det bästa är om man kan säga ifrån direkt första gången det händer, så byggs det inte upp en irritation inom en, då är risken större att man brusar upp när man väl vågar ta sig ton. Näe, fram med civilkuraget allihopa, vi måste våga visa var våra egna gränser går.
Skrivet av    Anna

Bra skrivet...

håller med dig.....men känner precis som många att det kan vara jobbigt ibland att säga till andras barn. Man vill ju inte framstå som någon gnällkärring heller.....fast det är jag nog...\"ler\"
Skrivet av    ulrika gi

kan inte svara bättre själv!

lyssna på anna ;) Helt klart ska du säga till om barnets föräldrar inte säger till, ditt barn ska inte behöva lida för andras barns/föräldrars uppförande/uppfostran! jonas
Skrivet av    padre

Håller med

Jag skulle säga till vänligt men bestämt. Ibland är det ju faktiskt också så att barn lyssnar bättre om någon annan än mamma eller pappa säger ifrån.
Skrivet av    Maja m 3

Artiklar från Familjeliv