Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Går era företag med vinst?

Skrivet av Ulrika
Går era företag med vinst? Om ja, hur lång tid tog det? Om nej, hur lång startsträcka behöver ni för att gå med vinst?
Svar på tråden: Går era företag med vinst?

jag hade

turen att göra vinst första året, sen har det fortsatt så. Fast vinsten har varierat kraftigt från år till år. :)
Skrivet av    andromeda

Tja

det gör det väl iof. Har juh hållt på i 5 år och det är väl först nu som jag kan plocka lite riktig lön.... förvisso inte lika bra som en anställd skulle ha för samma tid och arbete, men jag klarar mej bra på det som kommer in iaf. Däremot så kan man juh skaffa sej lite andra fördelar som egen redan tidigare.... men om man gör vinst eller inte beror juh helt på vilken branch man är i och vad man har för omkostnader. Jag brukar försöka att hålla nere vinsten ganska ordentligt, finns ingen anledning att skänka för mycket till staten.
Skrivet av    SeaHawk

Men hur gör du då?

För att hålla vinsten nere, menar jag? Jag vore jättetacksam för alla tips. Vår bokförare sliter sitt hår över att vi har så lite kostnader och mer kostnader går inte att få in i vår verksamhet (är konsulter). Jag ser inget annat sätt att få ner vinsten för vår del, mer än möjligen pensionsförsäkringar då. Men SÅ fördelaktigt är ju inte det heller. Jag vill inte heller skänka för mycket till staten, men det verkar ju ogörligt. Funderar allvarligt på att starta ett holdingbolag på någon ö någonstans.
Skrivet av    Carla

Hmm varför gör ni på detta viset?

Bara nyfiken! Själv vill jag minsann gå med vinst! Om inte annat för att min sjukpenning och föräldrarpenning baseras på detta. Eller har jag missat något??
Skrivet av    verne & vera

Hej

Jo det går - ingen större vinst som jag blir rik och fet av men väl vinst :) För min del tog det 3-4 månader innan det blev + men då hade jag ett större jobb nästan från dag 1 samt inga större startkostnader och inga lån. Sen tar det ju tid innan man får betalt också även om man har jobb från början.
Skrivet av    verne & vera

Men då har du antagligen...

...enskild firma? Vi har AB. Vi plockar dessutom ut en lön från företaget som ger max SGI samt max pensionspoäng. Ur det hänseendet tjänar vi inte på att plocka ut mer. Vi kommer ändå att visa hög vinst i år, därav frågan.
Skrivet av    Carla

Aha ok

Ja det har jag. Dumt av mig att inte tänka på det :)
Skrivet av    verne & vera

tillägg - enskild firma

har jag
Skrivet av    verne & vera

Nope!

... men vi har bara funnits i 5 månader och fått starta-eget-bidrag i 4 av dem ... så vi får väl se till bokslutet i april hur det egentligen är (just nu är det +/- 0)
Skrivet av    Zasa

Knappast!

Redan efter ett år såg vi att det håller på att gå utför, vi fortsatte att kämpa ett halvår till utan resultat. Det senaste halvåret har vi varit på obestånd och inställt alla betalningar och försökt sälja delar av fastigheten för att slippa gå i konkurs. Skulle tro att man måste hålla ut i tre år i denna branch (hotell&restaurang) innan det börjar gå med vinst. Så mycket pengar har inte vi ...
Skrivet av    k

Ja

vårt företag går med hyfsad vinst och har så gjort från dag 1! Då var rörelsen liten och hade extremt låg kostnadsbild så där låg förklaringen då. Nu har vi stora kostnader (personal är dyrt!) men redovisar ändå plus! *peppar peppar*
Skrivet av    Frida S

Jo....

då jag har hyresfastigheter så kan man i stort sätt förbruka hur mycket pengar som helst, dessutom så har jag en verkstad, håller på i skogen och sånt. Man köper in lite verktyg, rengöringsmedel, vitvaror, byggvaror, presenter till hyresgästerna nån gång om året. Så jag ser inte några större problem i att hålla nere vinsten. =)
Skrivet av    SeaHawk

OK...

...men visst är det så att man inte får dra momsen på det som gäller hyresfastigheter (eftersom uthyrning inte är momsbelagt)? Vi har faktiskt haft funderingar på att köpa fastigheter för uthyrning i framtiden.
Skrivet av    Carla

Va synd!

Det lät ju lite som om ni har en bra idé och det är synd att det går som det går! Hur skulle det vara att hyra ut delar av fastigheten för att få in pengar under en längre period? Men ni kanske behöver nu ... Lycka till i allt! // Zasa med man (som kikar över axeln :-)
Skrivet av    Zasa

Stämmer

Man KAN om man vill hyra ut +moms, till företag, men så kommer juh alltid frågan, man BÖR juh ha mer ingående moms än utgående så jag tror nog att man tjänar på att hoppa över momsen iaf...=)
Skrivet av    SeaHawk

Artiklar från Familjeliv