Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

riven på dagis *igen*

Skrivet av marie
flera gånger den sista tiden har dotten kommit hem med rivmärken i ansiktet och personalen kallar dem vänskapsmärke eller nåt sånt! vänskap my ass!!! idag var hon riven på kinden och när vi kom hem såg jag även att hon var riven alldeles i ögonvrån vilket inte alls känns bra!!

men vad gör man? kom mig inte för att säga nåt när jag hämtade henne men sambon skulle prata med dom imorgon att det hänt väldigt ofta den sista tiden.
Svar på tråden: riven på dagis *igen*

Tror min dotter

är en sån som rivs..oj vad vi kämpar här hemma för att göra henne av med en ovanan! Det började nu när hon försöker få fram vad hon vill och tycker men inte har orden för det än! Som på dagis då ngt barn tar av henne en sak, eller knuffar henne eller ngt sånt, då blir hon antingen så arg att hon kastar sig på marken och skriker..eller så scratchar hon åt den hon är arg på. Sen blåser hon om hon ser att det tog ajaj. Vi har lyckats förbättra mycket genom att kämpa ihärdigt på med Nej så gör man inte OCH att FILA NAGLARNA! Så mitt förslag är att ni säger till personalen att ni förstår att små barn är svåra att få att sluta när dom inte förstår.. men att ni verkligen skulle uppskatta om dom kunde se till att barnet som klöser har fina ofarliga klor! Vår personal säger att det är som natt och dag mellan vanliga naglar och finfilade.
Skrivet av    YoCheri

visst förstår jag

att sådant här händer och jag vet även vilket barn det är, eftersom vi hade inskolning samtidigt och mamman är medveten om prblemet och sa till dagis att hon måste passas. Men uppenbarligen så passas hon ju inte ordentligt ifall hon kan rivas hela tiden. det är inte bara dottern som drabbats heller
Skrivet av    marie

Är det jag som skrivit *ler*

Vi har precis samma problem. Vår dotter blir riven i ansiktet av en tjej på dagis, det har nu hänt 3 gånger och det är rejäla märken. Min man tog upp det med personalen och dom sa att denna tjej har det jobbigt hemma just nu och tyvärr tar ut det över dem andra!? Det känns inte bra då vår tjej är väldigt lugn och lite tillbakadagen och detta kan ju göra det värre.
Skrivet av    Cissi m Julia -03

Jag har

varit i båda situationerna så att säga. Ett av mina barn hade en period vid 2,5 år då han slog och rev de andra barnen. Jag tyckte det var hemskt att hämta sonen och få se att de andra barnen hade märken efter hans framfart. Han var tidig på alla sätt och pratade helt rent då så det handlade inte om dåligt språk som det ibland kan handla om. Vi sa ifrån när vi kunde, bad dagispersonalen säga ifrån och pratade mycket hemma om det hela. Det gick över ganska fort ( men kändes som en evighet) och sedan dess har han varit ovanligt lite i bråk. Vi får alltid höra att han är så duktig på att säga ifrån utan att ta till våld och att han är så omtänksam. Just nu så är det vår dotter som råkar illa ut på dagis. Det är en annan tjej som rivs och bits. Känns jobbigt men jag kan också förstå hur den andra tjejens föräldrar känner det ( har ju varit där själv). Jag ringde till tjejens föräldrar och vi har träffats några gånger med tjejerna på neutral plats, typ lekplatsen, och så för att de ska kunna finna varandra på ett mer positivt sätt. Det verkar fungera och säkert går detta över snart. Det är svårt att hinna med för personalen på dagis det måste man förstå. Det går så otroligt snabbt och det är ju många barn på samma ställe.
Skrivet av    Cecilia med små troll

Artiklar från Familjeliv