Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Flickor och lekkamrater

Skrivet av Suss
Varför är flickor oftast så egensinniga när det gäller att leka flera stycken med varandra?På min dotters dagis så har flera flickor en tendens att stänga ute visa lekkamrater när de tycker att de blir fler än två eller fyra. Det går inte att vara 3 eller 5 st då blir det kalabalik. 2 går och 4 går men inte flera, suck. . Jag fick höra detta av en från personalen och har en känsla av att det pågått en hel del när vi varit bortresta nu i två veckor. De säger att de tagit upp det med föräldrar till de flickor som det berört. Nu är det bättre säger de. Personalen måste verkligen försöka få bukt med det innan de börjar i skolan för annars så kan det bli full kalabalik.De verkar försöka göra det också men det är nog inte lätt för flickor kan tydligen vara svåra med sådant. Men varför. Jag undrar inte om det är vårt samhälle som skapar dessa normer bland vissa tjejer och det här med att ha bästisar. Vår tjej har ingen jämnårig tjejkamrat på dagis för de tycker inte hon får "plats".Men hon har inte klagat så ofta för hon sticker till killarna istället som aldrig stänger henne ute och hon verkar trivas med det. SAmt att andra gånger kan hon gå till de som är ett år yngre.
Enligt personalen är hon go emot sina kamrater. Men när man hör hur de beter sig så undrar man hur det kommer att blir förskoleklassen. Känner ni till det där med flickors besatthet i att inte blir för många?
Varför är det så?? Har ni några ideér till varför det kan bli så.
Svar på tråden: Flickor och lekkamrater

Det är ungefär samma ....

problem i min dotters dagisgrupp. Där är de 15 tjejer i en grupp på 22 barn så ni kan tänka er hur jargongen är där. \"Du är inte med oss\" är en stadig kommentar till de barnen som gruppen inte vill ha med. Ibland slänger de ur sig detta innan ens det utsatta barnet har gjort någon tendens att vilja vara med. Jag har inga som helst ideér över varför det är så, men om man tänker efter så var väl man själv likadan?! Brukar försöka prata med min dotter om att man kan leka många tillsammans och det spelar ingen roll om det är killar eller tjejer bara man har roligt. Framför allt påpekar jag att man behöver inte säga att någon inte får vara med för då kan denna bli ledsen. Nästa gång är det min dotters tur att inte få vara med och då blir hon ledsen (visserligen tillhör hon en av tjejligorna som finns i gruppen. Där de faktiskt mestadels är 3 tjejer).
Skrivet av    Carina

Artiklar från Familjeliv