Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Låter ni era barn få lyssna på vilken musik de

Skrivet av Mamman
vill ex. 50 cent, som jag vet har ganska trista texter om att skjuta bögar, kvinnoförnedrande texter m m. Eller har jag fel om texterna?
Min son har 50 cent. Han älskar den skivan, har fått den av sin äldre syster. Men jag har sagt att det är dåligt språk, och att texterna inte är trevliga.

Eller ska man censurera musiken också, som man gör med filmer till barnen?
Svar på tråden: Låter ni era barn få lyssna på vilken musik de

Hej

Förstår han vad de sjunger om? Använd texten som engelska läromedel. Sen tar ni ett snack om innebörden och så diskuterar ni kring detta. Människors lika världe mm. Sen tar ni bara detta vidare.
Skrivet av    Jämställd pappa

Glömde skriva

Censurerar du även deras läsande av kvällstidningar, internet mm?
Skrivet av    Jämställd pappa

ja de får lyssna på vad de vill..

Om det kom till extrema hat-texter skulle jag nog ta en diskussion om det, men det har inte varit en aktuell fråga över huvud taget. Våra barn lyssnar på rätt snäll musik, och förstår heller inte engelska så bra ännu.
Skrivet av    sisla

Ocensurerat men inte oreflekterat

Mina barn får lyssna på vad de vill. Jag censurera inte, men jag talar med dem om deras, och min, musik. Man ska inte oreflekterat konsumera tex 50c. Jag tycker att barnen ska veta vad de lyssnar på och vad texterna betyder. Så hjälp din son att översätta texterna och att analysera dem. Vill han sedan ändå lyssna på musiken så är det i alla fall ett medvetet val.
Skrivet av    Sofia*

nej

Jag skulle inte låta mina barn lyssna på musik med det innehållet. Musik som uttrycker sådana åsikter är inte ok.
Skrivet av    koala

Näpp

Nu vet jag inte hur gamla barn vi talar om, men om man inte förstår texterna och dess innebörd blir det bara fula ord och dåligt inflytande. Det är ju bara att lyssna på vissa barn i skolan så hör man vad de får för influenser som de sedan ger uttryck för. \"Bögar ska skjutas\" är helt enkelt inte en fras jag tolerar. Inte bara genom ett direkt förbud, utan genom att förklara människors värde, respekt och annat. Om skolan tillät detta så skulle de lika gärna kunna tillåtas att låta barnen läsa om negrer och zigenare ur Nordisk Familjebok år 1928. Man ska lära sig rasism och annat, men då ska man lära sig vad det är och förstå detta, inte lära sig att använda det som balla uttryck.
Skrivet av    Malinau

Artiklar från Familjeliv