Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

kanske inte hängt med riktigt...

Skrivet av Mia_Sthlm
..men min dotter är till utseendet väldigt lik alla andra i sin ålder.
Vill ha samma märkeskläder, gå på disco, lyssnar på hip-hop , ser kanske de tuffa/sexiga brudarna som är med i hiphop videos som jävlit coola.
Jag tycker hon har "köpt" hela skiten.
Jag själv gjorde ju en helomvändning runt åk.9 där, då vi lysnade på clash och ebba och tyckte discolivet var ytligt.
Det här tog man ju liksom fasta på:
"Men det finns ju diskotek förstås
och det finns massor av annan skit.
Där kan vi häcka bäst fan vi vill
men i huvet står det still. "

Och så blev man punkare...
Och sprang på spelningar, gjorde revolt mot de rika , kluddade saker som "punkare är också snälla djur".
Framför allt så tog man ställning!
Fast det som ändå var väsentligt var KILLAR ändå.
Och jag kan verkligen säga att de som idrottade var INTE bättre , som idrott är ngt motgift mot supa och festa....(fy fan hjältar)
Iallafall så om jag hade fått bestämma så hade jag gärna velat att min dotter var lite mer ställningstagande tex, en Greenpeacare, djurrättsaktivist...
Mer revloterande mot samhället och skiten man matas med.
För det är när man är ung som man ska ta tillvara chansen!!
Idag är jag välanpassad, bor i radhus, har volvo, vovve, och jag charmas otroligt av design och märkeskläder.
Men ibland blir jag så fed up så jag måste spela "staten och kapitalet" för hela radhusområdet....



Svar på tråden: kanske inte hängt med riktigt...

En till här...

fd synthare/svartrockare med dragning åt punk. Är numer välanpassad, gift flerbarnsmamma som bor i hus på landet och älskar handarbete och att läsa böcker. Gift med fd punkare och \"värsting\" som idag är en välanpassad arbetare med fast jobb och fasta principer som har lärt av sin vilda ungdom vad droger och alkohol kan göra med en människa och är numer nykter och helt drogfri sedan 10 år. Har idag en dotter som är 13 år. Hon lyssnar på samma musik som jag gjorde och som är svarthårig och klär sig, ja vad ska man säga \"annorlunda\" även om det inte bara är svart som det var på min tid så ser hon helt klart inte ut som \"alla andra\" och det är liksom det som är poängen. Min dotter ser som sagt helt klart udda ut, hon är en sån som många föräldra säkerligen skulle döma efter hennes utseende för att hon \"ser ut\". Det som vi vet och som de som känner henne vet däremot är att hon är en skötsam tjej som sköter skolan (läxor och närvara helt ua) och att hon dansar streetdance och självklart älskar sina kompisar. JAG är stolt över min dotter, hon klär sig kanske inte så som jag skulle önska alla gånger och hon färgar sitt vackra gyllenblonda hår som jag är så avundsjuk på MEN hon har en egen stil och egna åsikter. JAG är övertygad om att det kommer att bli en bra vuxen av henne så smånigom och tills dess måste hon få vara ungdom precis som jag var. Men JAG/VI finns här för att stoppa henne om något går fel eller om jag märker att hon är ute och cyklar. Så länge hon sköter sig så fine, en vis frihet ska man ha i den åldern också så länge man sköter sig. JAG drar också på EBBA på högsta volym ibland, eller smådiggar till The CLash eller varför inte myser till The Cure. Det påminner mig om vem jag är och vem jag var. Vissa saker växer man aldrig ifrån. *s*
Skrivet av    Asereht

...jag tycker som du

min dotter är galen i märkeskläder, och påstår att man _måste_ ha det för att inte bli mobbad. hon har stringtrosor, pushup-bh och bryr sig inte alls om vare sig politik eller musik. hon vill vara som alla andra, jag ville alltid sticka ut och gå motsatt väg. men det är väl så det blir, hon gör väl uppror mot mitt jobbiga punksätt att vara på, och det är väl ok. egentligen tycker jag att det är skönt att jag slapp en dotter som gjorde precis som jag, men så tänker jag: en _liten_ palestina-sjal kan hon väl ha, en _liten_ clash-skiva kan hon väl lyssna på?
Skrivet av    pola

Artiklar från Familjeliv