Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag har blivit erbjuden

Skrivet av tjejn
jobb i en stad 5 mil bort. Att komma dit en gång var 14onde dag och massera. Är så villrådig nu..det är ju vinter snart, halkiga vägar, skotta fram bilen i 15 minus grader, tidiga mornar etc..och dessutom äger jag ingen bil så det är ju ett MÅSTE att köpa ett bil skrälle igen nu då..vad tycker ni rent sponant? Är det dumt att satsa på jobb i annan kommun på det här sättet? Och dessutom, vad tar man för milersättning? Tusen frågor..har aldrig jobbat mot företag tidigare så det här är helt nytt för mig :)
Svar på tråden: Jag har blivit erbjuden

inte många svar

men för mig är 5 mil ingenting att åka en gång var 14:de dag. JAg har 4 mil till mitt jobb. Nu handlar det ju om vad det är för vägar o så, men rent spontant tycker jag inte det är något konstigt alls. Det där ed milersättning, finns, vad jag vet reglerat, men det vet säkert någon annan.
Skrivet av    Cayenne

ja

På vilka premisser driver du din verksamhet ! Hobby eller har du en eteblerad verksamhet i en lokal, där du tilllämpar en prislista. Har du fått jobbet enbart på villkoret att det sker på plats hos dom ?
Skrivet av    Mr-T

Jo

jag är reggad och har kört som egen i egen lokal i ett år snart, och ja, villkoret är att jag kommer till dom på plats. Och sen är det nog mer 7 mil än 5..
Skrivet av    tjejn

om det ekonomiskt

lönar sig, så skulle jag ta det utan att blinka. Och köpa en bil med snökedjor. :-)
Skrivet av    Solen

Du behöver inte köpa en

bil bara för att köra den sträckan var fjortonde dag! Hyr en istället - då har du vinterdäck och en säker bil! Du betalar bara en bråkdel av vad det kostar att äga en egen bil och kostnaden får du dra i firman. Du bokar bilhyran som en resekostnad (konto 5800), får dra momsen på bilhyran. Och du kan fakturera reskostnadsersättning till din kund om ni har avtalat det - exempelvis bilhyran inkl bensinkostnaden (den faktiska kostnaden). Om uppdraget lönar sig i övrigt tycker jag inte att det är något att backa för att det är viss resväg. Många människor har avsevärt mycket längre till jobbet än så! Varje dag! (Min make pendlar 12 mil enkel väg, alltså 24 mil om dagen, varje dag!)
Skrivet av    TP

Håller med

imt
Skrivet av    Mr-T

Endast 50% moms avdragsgill

När det gäller hyrbil är endast halva momsen avdragsgill. Resten äv momsen bokas också som kostnad på samma konto som hyran tex 5800.
Skrivet av    IngelaA

Artiklar från Familjeliv