Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Många småttingar blir jobbigt för "storbarnen"?

Skrivet av Webbee
Min 4-åriga dotter stormtrivs i vanliga fall på dagis, men nu sen hon började om sedan sommarlovet verkar hon inte trivas lika bra, hon upplevs som trött stressad och uppvarvad!
Jag tror det beror på att det har blivit en heltokig åldersfördelning:
4 st 00:or
2 st 01:or
och resten små ett o tvååringar.... Nu förstår jag verkligen vitsen med att dela upp det i två avdelningar! Känns inte bra!
Svar på tråden: Många småttingar blir jobbigt för "storbarnen"?

Ja, det finns ju

för och nackdelar med allt. Vi har 2 avdelningar, och där alla utam sonen och en till -02 fick gå upp, och det innebär att det är 10 nya barn på hans avdelning och alla är småttisar. Inte så roligt för honom eftersom han har en lillebror som är samma årgång som många av de barn som börjat på avdelningen nu. Det jag menar med mitt inlägg är att även om dom har 2 avdelningar så kan det ibland bli himla fel. Hur agerar pesonalen? Dom borde ju kunna dela in i olika grupper inom avdelningen eftersom dom än 6 som är äldre, så dom har aktiviteter som passar dem.
Skrivet av    Annisan2oktoberboys

Ja, det kan bli jobbigt

Men det hela beror ju på hur personalen löser det. Det är ju ändå 6 barn i samma ålder, så en vuxen kan ju göra saker med dem. Finns det fler avdelningar? Hur löser de det nu med aktiviteter?
Skrivet av    Mica fskl

Ja vad ojämnt!

och inte en enda 02:a. Min dotter går på en 1-5 avdelning men de är nästan bara tillsammans när de är ute. Nä de är inne är de smår för sig och de lite större för sig.
Skrivet av    Åsa

Personalen

personalen är väll inte så där jätteengagerad om jag säger så, barnen pysslar ofta på för sig själv o personalen sitter å fikar eller annat, (ursäkta, men det är så det ser ut) Inte ofta de gör något speciellt för de större barnen alltså, trist tycker jag, ska försöka ta mod till mig o höra hur de andra föräldrarna upplever det, men jag vet sen förrut att många är missnöjda med att personalen är oengagerad...
Skrivet av    Webbee

Artiklar från Familjeliv