Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Länge sen jag var här!

Skrivet av Sussi m Maja + 6 till....
Har kikat in och läst lite, men inte skrivit något på länge. Här rullar allt på. Rebecca var inlagd en vecka på sjukhuset för att få någon ordning på sitt höga blodsocker. Hon hade då ett Hba1c på 11,6, vilket är ett snittvärde på över 20... Men efter en vecka med stor noggrannhet både vad gäller mat och insulin, så sjönk hennes bs jättemycket. Hon fick ha en dosa kopplad med en sensor under huden som registrerade blodsockret hela tiden, samt knappa in när hon åt, tog insulin och bs-värde.

Efter det har hennes bs legat ganska bra, några höga toppar bara. Förrutom när hon bröt armen, då blev det jättehögt, kanske kroppens sätt att reagera på smärtan? Nu verkar hon ha insett att det är viktigt att sköta sig, att skadorna längre fram i livet kan bli många och svåra.

Önskar er alla en skön och (förhoppningsvis) varm sommar!!
Svar på tråden: Länge sen jag var här!

Skönt att det är bättre

Jobbigt när bs blir så högt. Hoppas Rebecca känner skillnad och mår bättre nu. Det blir slitsamt på många sätt att alltid ha högt HbA1c. Daniel har fortfarande inte blivit bra, nu ska vi ta nya tester. Han äter glutenfritt, men bs är ändå hoppigt och så mår han ofta illa. Såg att Rebecca har astma också (precis som Daniel). Hur reagerar hennes bs på astmamedicin? Daniel får mycket högre bs när han tar sin astmamedicin (vid förkylningar), så nu ska vi se efter alternativ medicin. Har tid hos läkaren om ett par veckor. Underbar bild på Maja!
Skrivet av    Tebe

Hej!

Rebecca tar symbicort (en blandning av cortison och bricanyl, tror jag det var...) två gånger per dag, och de säger att det inte ska ha så stor inverkan på hennes bs. Hoppas ni kommer fram till vad det är Daniel inte mår bra av... Det är jobbigt när barnen hela tiden ska må \"så där\". Ja, visst är Maja gullig, en riktig liten solstråle (som också har förkylningsastma)!
Skrivet av    Sussi m Maja + 6 till...

Artiklar från Familjeliv