Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Överdriver jag? vad tycker ni? *långt*

Skrivet av besvärliga mamman
Hej! jag har en tvååring som går på dagis. Han trivs där och är glad för det mesta. Han har varit där några månader. Vid ett par tillfällen när jag hämtat honom har han haft bajs i blöjan eller kissat igenom, då sa jag till personalen. Men sen har jag också börjat räkna efter hur många olika personer som har hand om mitt barn på dagis. Därav kanske detta kunde hända (?) På hela dagiset finns fyra avdelningar och på mitt barns avdelning finns det två ansvariga, men de senaste veckorna har jag räknat till 14 olika personer som har haft hand om mitt barn, olika när jag kommer och när jag hämtar. Jag tycker detta är alldeles för mycket, vad tycker ni? jag antar att det är samma två ansvariga som har hand om honom mitt på dagen, men vid hämtning och på eftermiddagen är det annorlunda. Jag tog upp detta med dagisfröken och hon tycker att vi ska försöka hitta en dagmamma istället för det är bara en person!! (hon blev sur!!!) Jag vill inte ha en dagmamma, mitt barn trivs på dagis, men jag tycker 14 pers är för många!! Dagisfröken säger att ingen annan har klagat. Hur är det på era dagis? (mina andra barn är stora nu, men vad jag minns var det tre olika personer som hade hand om dem, sen gick de omlott på mornar och kvällar)
Svar på tråden: Överdriver jag? vad tycker ni? *långt*

OJ!!

Tycker det rä på tok för många olika. dom verkar ha problem med personal, och kanske därför som fröken reagerade med ilska, för hon själv är frustrerad. Tycker du skall försöka prata med andra föräldrar på avdelningen och höra hur dom tycker, för det är alltid lättare om man är fler som tycker en sak. Hur är det med dessa 14 personer, är det inhyrd personal eller är det husets personal. På vårt dagis är barnen vana vid all personal på huset, för att om det är någon sjuk så kanske personal från huset kan vara på den avdelningen istället för att dom skall ta någon utifrån. Som jag skrev, prata med fler mammor och pappor som har barn på din avdelning. Prata med förskolechefen, eller se till att det tas upp på föräldrarådet. Det är inte så lyckat för små barn att ha olika fröknar var och varannan dag. Lycka till
Skrivet av    Annisan2oktoberboys

Men hur menar du?

Har det under de här sista veckorna varit så många vikarier som har tagit hand om barnen. Vi är en 5 avd förskola och vi har inte så mycket olika personal hela tiden. Samma på öppning och stängning m.m. Vi är i personal gruppen 16 stycken. och alla de har inte realtion till de mindre barnen.
Skrivet av    Mia.Fskl

Nej, det är inte vikarier

kanske någon enstaka sjukvikarie, men jag menar att varje dag när jag hämtar mitt barn är det olika personer som har hand om honom och likaså på morgonen lämnar jag till olika personer om jag inte kommer exakt när de ska äta frukost och ordinarie personalen kommit. Kommer jag tex fem i åtta är det någon \"okänd\" och man lämnar alla barn på ett ställe. Sen tror jag de ordinarie hämtar barnen där. Förstår du vad jag menar nu?
Skrivet av    besvärliga mamman

Det är husets personal.

Som jag ser det kanske de skulle kunna organisera om det hela för att förhindra att de små barnen utsätts för så många olika personer. Dagis fröken sa tom. att ibland när hon ska in på en av småbarnsavd. (1-3år) och lösa av där inget barn känner henne tycker hon lite synd om barnen! Jag funderar på att prata med förskolechefen för det är ju han som har det övergripande ansvaret.
Skrivet av    besvärliga mamman

"Vanligt"

Nu vet jag inte om just fjorton stycken är så vanligt, på vårt dagis finns det inte så många personal men ni kanske har ett större dagis? I och med att man slår ihop avdelningar på morgonen och \"sen\" eftermiddag, blir det många olika personal. Oftast ligger ju personalens tider utspridda som man får någon öppning och någon stängning. Kan det vara så att personalen på er avdelning inte jobbar hundra procent? Då blir det ju alltid annan personal på tidigt och sent. Kanske har det även varit några vikarier, vilket fått upp antalet. Vet att personal som jobbar som tcker det är jobbigt när föräldrar hämtar och man egentligen inte har en aning om hur barnet mått under dagen eller vad den gjort, eftersom man under dagen är på en annan avdelning. Så det kan ju vara så att personalen inte heller är så nöjd och därför tycker det är jobbigt när någon tar upp det. Men någon borde ju ändå kunna förklarar vad som gäller på ett trevligt vis. Måste tex. finnas en föreståndare som har koll på verksamheten och scheman?
Skrivet av    Omnia

4 för mitt barn

Min dotter är ofta inte på dagis sent eller tidigt, inte heller är hon där när det planeras och andra vuxna har avdelningen. Så för hennes del är det 4 vuxna involverade på en dag. För barn som är där den dagen i veckan då det är planering blir det annorlunda. De kan den dagen träffa 7 olika personer. En del av dem går på rullande avlösning så totalt rör det sig om 10 personer inblandade. JAg tycker det är för mycket och därför är min dotter inte där den dagen de planerar och personla från en avdelning ska dela upp sig och ha hand om barn från två avdelningar. OCh min dotter är ändå 5 år. 14 personer inblandade i en 2-årings liv tycker jag är i mesta laget och jag tycker att du ska ta upp det med föreståndaren, det är denne som är ansvarig för schemaläggning.
Skrivet av    Sofia*

Oj, långa dagar?

Jag förstår att det kanske känns lite jobbigt så där när man räknar, men jag antar att han kanske går ganska långa dagar. Visst kan de kanske omorganisera så att de barn som också går långa dagar får ha samma personal hela dagen - men det kan å andra sidan bli på bekostnad av personaltätheten när det är som mest barn på plats. På dotterns dagis så har man gemensam öppning och stängning vilket innebär att det kan vara någon/några från annan avdelning som tar hand om de tidiga resp sena barnen - för att man pusslat ihop det så att de allra flesta på alla avdelningarna ska vara där när det är som flest barn. Det är för att utnyttja de resurser man har till hands, på bästa sätt för alla inblandade barn. Jag tycker egentligen inte att det är någon fara - för eftersom alla avdelningar är ute tillsammans ofta och så där - så känner alla barn nästan all personal och har någon form av relation till dem. Dotterns dagis har 85 barn fördelat på 5 avdelningar - någonstans mellan 15 och 20 personal - och de känns faktiskt som en enda stor familj.
Skrivet av    JessicaF

Nä jag tycker

inte du överdriver. Sonen gick en period som liten på en småbarnsavd. Det var en förskola med 4 olika avd. Det kunde ibland hända om vi hade en sen dag att han var på avd bredvid. De jobbade ihop vid enstaka fall två och två, just med sena hämtningar. Men aldrig att det var ngn annan än vår avd som tog emot på morgonen. De hade alltid ngn som öppnade. Det var enbart vid enstaka sena em som de \"slog ihop\" då det kanske bara var 2 barn kvar på vardera avd. Men det kunde ju aldrig röra sig mer än om max 7 personal-våran avd och den andra, som sonen skulle förhålla sig till.
Skrivet av    Akleja

Förr...

så jobbade man på ett annat sätt... mer personal och mindre antal barn... Då kunde man vara 1 per, på 2-3 barn på em/kvällen.. nu slår man ihop and, för att spara pengar.... Går din son på ett dagis med 4 avd... så turas ju hela personalstyrkan i huset om att vara sent... Min son går inte så sent... men om han hade gjort det så hade det vart 5 olika personal för hans del.. och han går på ett litet dagis med 5 personal...(men där känner iofs alla, alla.. både barn, personal och vuxna..) Jag säger inte att det är bra att ha med 14 olika vuxna att göra.. men det kanske rör sej om 1 timme..?? På något ställa vet ajag att dom hade lite likt en kontaktbok, där den ordinare personalen skrev hur barnets dag hade varit.. men maten, sovningen ev, bajsandet eller annat.. det är ju sånt som den personalen från andra avd, inte kan veta...
Skrivet av    Anette med M&A

Har han långa dagar ?

På förskolan jag jobbar turas avdelningarna om att öppna och stänga för att kunna täcka upp alla timmar. så om han är där både tidiga mornar och sena eftermidagar så blir det naturligtvis många vuxenkontakter för honom. tex så öppnar avd 1 kl 6.15, och där är de 3 personer som rullar den tiden, sedan kommer personalen på ordinarei avdelning kl 7:15, ytterligare 3-4 pesoner där under dagen, sedan kl 16:45 3 dagar i veckan är det en annan avdelning som stänger förskolan, och där varvar också 3-4 personer det passet så vårat falla kan det bli upp till 12 olika personer ett barn möter under sin vecka på dagis om de har så långa dagar (Hos oss är det ingen som har det)
Skrivet av    jenjen

man öpnnar och stänger tillsammans på dom flesta f

dom flesta förskolor samarbetar över huset vid öppning/stängning,så då blir det tt gäng personal som cirkulerar runt särkilt om det är en 4 avd.det är ju för att man ska kunna täcka upp dagen där det behövs som bäst.det är ju slöseri om man ska öppna och stänga var för sig.
Skrivet av    moa

Artiklar från Familjeliv